VELIK, VEĆI, PERIŠIĆ!

Vuče reprezentaciju, ruši rekorde i uvijek pokazuje veliko srce. Ova fotografija najbolje oslikava Ivana Perišića i Dalićevu Hrvatsku

  • Branko Tabak
  • Zadnja izmjena 06.12.2022 18:10
  • Objavljeno 06.12.2022 u 18:09
Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić briljira na Svjetskom prvenstvu u Katru na terenu i izvan njega. Nakon Maroka pred izbornikom Zlatkom Dalićem je rekao da Hrvatska mora igrati svoj nogomet s loptom u nogama i već protiv Kanade gledali smo drugačije i rastrčanije Vatrene

Nakon prolaska skupine i serije promašaja belgijskog napadača Romelua Lukakua prišao je svom negdašnjem suigraču iz vremena kada su zajedno igrali za Inter i zadržao se s njim nekoliko minuta ne bi liga utješio i poželio sreću u nastavku karijere i nove trofeje s Nerazzurrima.

Onda je protiv Japana u osmini finala bio jedan od najboljih igrača, bilo ga je po cijelom terenu, zabio je gol za izjednačenje, izjednačio rekord Davora Šukera po broju zabijenih golova na svjetskim prvenstvima (6) pa nakon prolaska dalje rekao kako ga rekordi ne zanimaju.

I sve to bilo bi posve dovoljno da steknemo sliku o kakvoj je ljudskoj i nogometnoj veličini riječ. A onda se pojavila fotografija kako Ivan tješi neutješne japanske reprezentativce, velike heroje svoje nacije, poštene i bespoštedne borce, kojima je poraz jako teško pao.

  • +74
SP Katar: Japan - Hrvatska Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

Fotografija je to koja još jednom pokazuje kako nogometna vještina nije jedini što nogometaša čini klasom.

Ako u Fifi razmišljaju o osobi koja bi mogla dobiti kakvo priznanje za Fair Play i širenje ljubavi, tolerancije i sportskog duha na ovom Svjetskom prvenstvu, onda je Ivan Perišić definitivno najozbiljniji kandidat za to!

Ivane majstore!