HOĆE LI INSPEKCIJA 'PRORADITI'

Vrijeme je za promjene: Sud odbio Dinamovu žalbu!

15.01.2015 u 13:12

Bionic
Reading

Upravni sud odbacio je tužbu GNK Dinama koji je pokušao osporiti nadležnost Sportske inspekcije koja je 'modrima' naložila da do 28. veljače ove godine održi Skupštinu nužnu radi usvajanja financijskih izvješća Kluba za 2014., kao i usklađivanje Statuta kluba s novim Zakonom o udrugama, koji je stupio na snagu 1. listopada 2014

Dinamo je pokušao osporiti nadležnost Sportske inspekcije uz tvrdnju kako nadležnost nad poslovanjem i djelovanjem GNK Dinamo pripada Gradskom uredu za opću upravu Grada Zagrebu. No tužba je odbačena zato što Dinamo nije iskoristio pravo na redoviti pravni lijek - žalbu, što je prema Zakonu o upravnim sporovima razlog za odbacivanje tužbe.

Temeljem Zakona o upravnom postupku, čl. 140. Sportska inspekcija MZOS-a produžila je rješenjem od 8. rujna 2014. rok GNK Dinamu do 30. studenoga 2014., da bi 20. studenoga 2014. GNK Dinamo ponovio zahtjev za odgodu izvršenja dijela rješenja Sportske inspekcije, jer Skupština sazvana 24. studenog nije imala kvorum te je predložio da se Skupština, sukladno dosadašnjoj praksi, održi po završetku fiskalne godine, kako bi se izbjegli troškovi sazivanja Skupštine dva puta u relativno kratkom vremenskom periodu.

Služba Sportske inspekcije prihvatila je zahtjev i obrazloženje te je temeljem ZUP-a čl.140, 27. studenoga 2014. izdala rješenje kojim se rok za propisivanje načina i uvjeta izbora te prava i dužnosti povjerenika kluba produljuje do 28. veljače 2015., kad je održavanje Skupštine nužno radi usvajanja financijskih izvješća Kluba za 2014., kao i usklađivanje Statuta kluba s novim Zakonom o udrugama, koji je stupio na snagu 1. listopada 2014.

Građanska inicijativa Zajedno za Dinamo je pozdravila odluku Upravnog suda, te pozvala Sportsku inspekciju da 'prestane pogodovati GNK Dinamo dajući im beskrajne odgode i mogućnost ignoriranja njihovog rješenja'.

'Ukoliko se u najkraćem roku ne dogodi uvođenje zakonskog prava članova, bit ćemo prisiljeni pozvati kompletno članstvo GNK Dinamo da se pred Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta utabori i tamo čeka dok god se ta odluka ne sprovede,' poručili su iz Građanske inicijative Zajedno za Dinamo.