TEŽAK POVRATAK

Vratio se inatljivi Srbin: Nisu me uništili, opet ću na vrh

22.07.2014 u 09:33

Bionic
Reading

Nakon što je odslužio kaznu od godinu dana teniskim terenima se vratio Viktor Troicki i u svom povratničkom meču sa 7:6 (4), 6:4 svladao vrlo dobrog Austrijanca Thiema

Troicki je lani kažnjen jer se nije pojavio na vađenju krvi. Optužen je prema antidopinškom pravilniku i čitavo vrijeme ponavljao da je - žrtva. Kao ni Marinu Čiliću, nije mu pomoglo, ATP ne priznaje svoje pogreške bez obzira tko bio kriv...

Troicki je prije tri godine bio 11. igrač svijeta i u karijeri je igrao pet finala (samo jedan trofej), da bi nakon ove pauze u novi početak krenuo s 854. mjesta svjetske ljestvice.

Za turnir u Gstaadu, naravno, dobio je pozivnicu i prihvatio je objeručke. U prvom kolu je svladao 47. igrača svijeta, Austrijanca Dominica Thiemasa 7:6, 6:4 i pokazao da može računati na relativno brz povratak među najboljih 200, pa i 100. Iako, u tenisu je to uvijek iznimno mukotrpna staza kojom ne možete kročiti brzo ako nema dovoljnog broja pozivnica za ATP turnire.


'Nisam slomljen i spreman sam na povratak u vrh. neće biti lako, ali nije bilo ni prvi puta kada sam kretao pa sam uspjeo,' kaže Troicki koji i dalje ne želi šutjeti o svom slučaju.

'Najsmješnije je što je doktorica koja mi je dala krive naputke i dalje na svom poslu u ATP-u. Ona ne može biti kriva po pravilniku, a meni mogu uzeti sve. To nije korektno,' jasan je Troicki kojega podržava i Goran Ivanišević koji je ranije rekao:

'Ovaj je slučaj od početka apsurdan. Dečko sad mora kretai od nule... Od nule za prekršaj koji nije počinio! Jeb*** loša šala. Ja sam uvijek za kazne varalicama, ali ne možemo sve staviti u isti koš da bi bilo lakše provoditi pravila. To nije pošteno,' smatra Ivanišević.

ITF-ovo objašnjenje u startu je zvučalo kao prikrivanje vlastitih nedostataka