BERBA MEDALJA

Vratili se živi dokazi da se u hrvatski sport MORA ulagati

23.03.2015 u 21:23

Bionic
Reading

Hrvatska karate reprezentacija vratila se iz Istanbula sa EP-a sa pet medalja, a Ana Lenard je podijelila naslov najuspješnije natjecateljice Prvenstva. Put u Tursku umalo su morali otkazati zbog financijskih nerazumijevanja najviših instanci hrvatskog sporta, a vratili su se kao krunski dokaz da uspješnije grane od sporta u Lijepoj našoj nemamo

'Mislim da je ovo Europsko prvenstvo bilo iznad svih očekivanja, ponosna sam na svakoga, posebno na svoje cure, odradile su vrhunski. U pojedinačnom finalu nisam uspjela obraniti zlato, ali i srebrom sam izuzetno zadovoljna,' kazala je Ana Lenard u ponedjeljak na konferenciji za novinare u Zagrebu nakon povratku iz Turske.

Ona je sa ekipnim zlatom i pojedinačnim srebrom u kategoriji do 61 kg, uz Turkinju Dilaru Bozan, bila najuspješnija natjecateljica EP-a.

'Jako sam ponosna na ekipu, na naš rezultat, nastavljamo i dalje niz. Osvojile smo zlato bez izgubljenog boda, što je praktički nezabilježeno u ovom sportu,' istaknula je Azra Saleš.

Ekipu koja je osvojila zlato činile su Azra Saleš, Ivona Tubić, Ana Lenard i Ana-Marija Bujas Čelan, a izbornik Dragutin Galina osobito je naglasio senzacionalni trijumf protiv Turske u polufinalu, na njihovom terenu i protiv reprezentacije čiji savez ima godišnji proračun oko deset milijuna eura.

'I ovaj put se dokazalo da ovakvo prijateljstvo i ovakva složnost može donijeti rezultat,' istaknula je kapetanica hrvatske ženske reprezentacije u borbama Ana-Marija Bujas Čelan.


Zlato je nizom od pet pobjeda ostvarila i Maša Martinović u kategoriji iznad 68 kg. 'Čestitam kolegama iz reprezentacije, bili su odlični, kako pojedinačno tako i ekipno. Jako sam sretna i ponosna što sam ostvarila dosad najveći rezultat u karijeri, medalju koju sam toliko priželjkivala. Finale, pobjeda nad domaćom predstavnicom u Istanbulu, to ću pamtiti zauvijek i nadam se da neću stati na tome,' riječi su europske prvakinje u karateu u teškoj kategoriji.

Broncu su osvojili Danil Domdjoni (-67 kg) te muška reprezentacija u katama (Ivan Ermenc, Franjo Maškarin i Damjan Padovan). Osim Maše Martinović, Ane Lenard i Danila Domdjonija, koji su osvojili medalje na EP u Istanbulu, nastup na prvim Europskim igrama u lipnju u Bakuu osigurali su Monika Berulec (-50 kg), Jelena Kovačević (-55 kg) i Vlatka Kiuk (kate), koje su u pojedinačnim nastupima izgubili dvoboje za broncu.

Hrvatice u Istanbulu vježbaju za nastup u katama