jedan od junaka

Vratar Ivica Ivušić prokomentirao je veliku pobjedu, a posebno je istaknuo dvojicu suigrača: Kao da imaju 100 nastupa!

13.06.2022 u 23:36

Bionic
Reading

U desetom pokušaju hrvatski nogometaši uspjeli su doći do prve pobjede u dvobojima s Francuzima, a do nje su došli s minimalnih 1:0 na Stade de Franceu u dvoboju 4. kola skupine 1 A razreda UEFA Lige nacija.

Pobjednički pogodak postigao je kapetan Hrvatske Luka Modrić već u 5. minuti iz kaznenog udarca koji je dosuđen zbog prekršaja na Anti Budimiru.

Odličan je bio i Ivica Ivušić koji je postao prvi hrvatski golman koji nije primio gol protiv Francuske. Golman Osijeka je upisao pet obrana protiv prvaka svijeta.

'Što reći, kada se ovdje pobjedi, zna se da su svi bili na maksimalno, zadovoljni smo što smo ih napokon dobili. Svi su bili maksimalno fokusirani, spremni da daju zadnji atom snage. U deset dana, četiri utakmice. Ovo mi je za reprezentaciju najdraža utakmica, svaka je najdraža. Erlić i Šutalo, svaka im čast, kao da imaju 100 nastupa za reprezentaciju, svi smo jako', rekao je vratar Osijeka Ivica Ivušić za Novu TV.

  • +37
Francuska - Hrvatska, Liga nacija, 2022. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

Hrvatska je tako nakon uvodnog poraza u Osijeku od Austrije (0:3) u sljedeće tri utakmice od mogućih devet bodova osvojila sedam i popela se na drugo mjesto u skupini. Vodeća Danska ih ima devet, nakon domaće pobjede nad Austrijom (2-0) koja je treća sa četiri boda. Na začelju su aktualni svjetski prvaci sa samo dva boda.

  • +10
Francuska - Hrvatska, hrvatski navijači Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic