NAGRADNJAČA

Vodimo vas na Zlatnu piruetu

10.12.2013 u 09:30

Bionic
Reading

U srijedu, 4. prosinca 2013. godine počinje prodaja ulaznica za 46. izdanje Zlatne piruete Zagreba, najstarijeg svjetskog klizačkog natjecanja koje će se u zagrebačkom Domu sportova održati od 5. do 7. prosinca.

Jedna ulaznica vrijedi za sva tri dana programa, osim za subotnju Reviju pobjednika za koju postoji posebna ulaznica. Srijeda je rezervirana za pretprodaju kada ulaznica za sva tri dana stoji samo 30 kuna te isto toliko za Reviju pobjednika. Blagajna Doma sportova taj dan biti će otvorena od 10 do 21 sat. U dane natjecanja, trodnevna karta i karta za Reviju pobjednika stoje po 75 kuna.

Organizator natjecanja, Hrvatski klizački savez, osim pretprodaje, pripremio je za ljubitelje klizanja još jedan posebni popust. Naime, u subotu, 30. studenoga 2013. biti će održana promocija Zlatne piruete na zagrebačkom Cvjetnom trgu od 11 do 13 sati. Brojne osobe iz hrvatskog javnog i društvenog života pričat će od svojim klizačkim iskustvima i podržati ovaj projekt, a na tom mjestu moći će se dobiti letak s kojim ulaznica za Piruetu stoji samo 10 kuna!

Nigdje u svijetu najveću klizačku zvijezdu, aktualnu olimpijsku i svjetsku pobjednicu, Korejku Kim Yuna nije se moglo vidjeti za takav simbolični iznos. Samo u Zagrebu od 5. do 7. prosinca!

'Ponovo imamo idealan datum jer svima treba test natjecanja uoči Zimskih olimpijskih igara u Sočiju, stoga Kim Yuna neće biti jedino veliko ime u Zagrebu ovog prosinca', rekla je direktorica natjecanja Melita Juratek Cipek koja nije krila zadovoljstvo što će na pirueti nastupiti klizačica koja je prva osvojila sva velika zlata – Olimpijske igre 2010, Svjetsko prvenstvo 2013. i 2009 te Four Continents 2009.

Ova 23-godišnjakinja u karijeri ni na jednom natjecanju nije ostala bez postolja, a u rodnoj Južnoj Koreji su joj nakon zlata na Olimpijskim igrama izgradili kip. Za vrijeme Olimpijskih igara 2010. u Vancouveru časopis Forbes proglasio je Kim i američkog snowboardera Shauna Whitea najbogatijim olimpijcima sa 7,5 milijuna dolara godišnje zarade. Šest mjeseci kasnije već je bila peta najbogatija sportašica svijeta s godišnjom zaradom od 9,7 milijuna dolara.

Ovo će biti prvi nastup Kim Yuna na Zlatnoj pirueti, ali ne i prvi posjet Zagrebu u kojem je 2003. pobijedila na drugom međunarodnom klizačkom natjecanju Zlatnom medvjedu.

Tportal.hr svojim čitateljima poklanja 10x2 ulaznice.

Po dvije ulaznice su osvojile:

Andreja Rozmarić Marković
Brigita Jenkač
Vesna Riznić
Petra Zorić
Mirjana Matanić
Sandra Živolić
Jelena Matošević
Nina Grčić
Vlatka Čeliković
Marina Čengić

Dobitnici ulaznice podižu na blagajni Doma sportova, uz predočenje osobnog dokumenta.