JURNJAVA U NEDJELJU

VN Španjolske na malo drugačiji način; na stazi uz vozače Formule 1 i zvijezde Barcelone, Manchester Cityja i Real Madrida

09.05.2020 u 18:24

Bionic
Reading

Formula 1 miruje zbog koronavirusa, vozači slobodno vrijeme krate virtualnim utrkama, a na sljedećoj će im se priključiti nogometne zvijezde

U nedjelju je na rasporedu VN Španjolske, ali nažalost po one koji obožavaju jurnjavu bolida na pravim stazama, ovdje je riječ o 'igrici' odnosno virtualnom nadmetanju.

Na stazi će se naći šest aktualnih vozača Formule 1 Alexander Albon (Red Bull), Charles Leclerc (Ferrari), George Russell, Nicholas Latifi (oba Williams), Lando Norris (McLaren) i Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo), ali i neke poznate face iz svijeta nogometa.

Naime, virtualnu utrku vozit će napadač Manchester Cityja Sergio Agüero te veznjak Barcelone Arthur Melo.

'Auto-moto sport mi je velika strast, pa mi je pružanje mogućnosti sudjelovanja u virtualnoj VN Španjolske vrlo uzbudljivo. Putovao sam gledati utrke F1 i testirao sam se na stazama, što je bilo uzbudljivo iskustvo. Ali ovo me podiže na sljedeću razinu i daje mi priliku da se utrkujem i natječem protiv stvarnih vozača F1 - jedva čekam', poručio je Aguero.

U utrci bi još trebali sudjelovati i Realov vratar Thibaut Courtois i golfer Ian Poulter koji ove sezone već imaju iskustva s virtualnim utrkama Formule 1.