sprema se veliki transfer

Najveća zvijezda Dinama na meti velikana: Bruno Petković mogao bi već na ljeto napustiti klub, a u svemu će veliku ulogu igrati i Nenad Bjelica

07.05.2020 u 18:19

Bionic
Reading

Fenerbahče želi dovesti Brunu Petkovića iz Dinama, a nadaju se da će im u tome pomoći Nenad Bjelica koji bi uskoro mogao preuzeti klupu ovog turskog velikana

Bruno Petković mogao bi ovoga ljeta napustiti Dinamo i karijeru nastaviti u redovima turskog velikana Fenerbahčea. Tako barem tvrdi talijanski novinar i stručnjak za transfere Nicolo Schira. Naravno, sve je povezano dolaskom Nenada Bjelice na klupu turskog kluba.

Upravo je Bjelica uspio probuditi Petkovića koji je u Dinamo stigao na ljeto 2018. godine iz Bologne za milijun eura. U Italiji nije baš dobivao previše prilika, a nije imao ni sreće pa jako dugo nije zabio gol, no od kada je došao u Dinamo prometnuo se u jednog od glavnih igrača i pod Bjeličinim vodstvom došao do reprezentacije Hrvatske.

Za Dinamo je u 74 utakmice zabio 23 gola i upisao 21 asistenciju, dok je u dresu Hrvatske u osam nastupa zabio pet golova. Naravno da su ga dobre igre dovele na radar brojnih velikana pa tako sada, nakon dvije godine od dolaska u Maksimir, prema Transfermarktu vrijedi 11 milijuna eura.

Jasno je da ga Dinamo neće pustiti za tako malo, a pitanje je ima li Fenerbahče volje platiti dosta više za njega, ali i je li turska liga uopće dovoljno atraktivna i dobra za napadača takve klase. Bjelica i Petković su imali i nesuglasica i odnos nije uvijek bio najbolji, ali poštovanje ostaje zauvijek, kao i želja za uspješnom suradnjom na obostranu korist.

'Kao i u svakom odnosu, imali smo uspone i padove, ali smo se uvijek izdignuli i zadržali međusobno poštovanje. Ostat ćete u sjećanju kao trener koji me je najviše naučio o stvarima na terenu, ali i van njega. Hvala Vam na svemu, sretno u budućnosti i srest ćemo se opet!', tako se Petković oprostio od Bjelice kada je ovaj odlazio iz Dinama, a opet se možda sretnu već u Feneru, a možda i jednoga dana u reprezentaciji za koju je, kažu mnogi, donedavni trener plavih predodređen.