IMA I TOGA!

Vjerovali ili ne, u Bosni i Hercegovini utakmica Premijer lige završila s nevjerojatnih 39:0. Pobjednička ekipa ipak nije sretna...

17.04.2022 u 10:57

Bionic
Reading

Nogometašice SFK 2000 Sarajevo su pobijedile zvorničku Drinu rezultatom 39:0 u 15. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Vijest je to koja će se brzo proširiti medijskim prostorom, no iz priopćenja sarajevskog kluba kojeg donosi portal Klix.ba jasno je da i pobjednice i nisu previše sretni zbog ovakvog rezultata.

'Vjerojatno je nezabilježena situacija u sportu kada vaša ekipa ostvari rekordnu pobjedu, a klub je ipak primoran oglasiti se priopćenjem koje neće govoriti o vrhunskim potezima svojih igračica i velikom broju postignutih golova u mreži protivnica.

Kao klub koji predstavlja Bosnu i Hercegovinu u međunarodnim natjecanjima i koji je puno toga učinio za popularizaciju ženskog nogometa u našoj državi, osjećamo potrebu i odgovornost da se oglasimo nakon današnje utakmice", stoji na početku priopćenja SFK 2000 Sarajevo.

'Poštovanje prema našim protivnicama iskazujemo tako što ćemo u svakoj utakmici pružiti naš maksimum i uvijek tragati za golom više, jer smo sportašice koje žele svojim protivnicama pokazati najbolju verziju sebe kada izađu na teren. Međutim, gošće iz Zvornika nastupile su u podmlađenom sastavu, što nije problem, koliko je problem apsolutno nepostojanje motiva i želje da se utakmica igra u svom natjecateljskom smislu. Drugo poluvrijeme su započele sa samo osam igračica na terenu, iako nije postojao niti jedan valjan zdravstveni ili drugi razlog za takav potez', napisali su između ostalog u priopćenju iz SFK 2000, a potom zaključili:

'Iskreno i sportski nam je žao mladih nogometašica Drine, koje nisu dorasle premijerligaškom rangu natjecanja'.