BOKS

Vitalij Kličko obranio naslov po WBC-u

27.09.2009 u 09:52

Bionic
Reading

Ukrajinski boksač Vitalij Kličko u subotu je obranio titulu svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po WBC-u, tehničkim nokautom nad dosad nepobijeđenim Amerikancem meksičkog podrijetla Christobalom Arreolom, u Staples Centru u Los Angelesu

Sudac Jon Schorle prekinuo je meč nakon 10. runde, konzultirajući se prethodno s Arreoleonim glavnim trenerom Henryem Ramirezom.

To je peta Kličkova pobjeda u petoj od šest borbi u SAD-u i treća od četiri borbe u Los Angelesu.

Prije sudačkog prekida, Kličko je po ocjenama sudaca vodio 98-92, dobivši sve runde osim jedne, a borba je uglavnom nalikovala na sparing-meč, s Arreolom koji je visoko podignutim gardom štitio glavu i Kličkom koji je spustio šake na koljena i udarao Arreolu gdje mu se prohtjelo.

U profesionalnom boksu od 1996, Kličko je poboljšao svoj skor na 38 pobjeda u 40 mečeva, uz 37 nokauta.

Braneći titulu prvaka po WBC-u, Kličko je u ožujku ove godine u devet rundi svladao Juana Carlosa Gomeza, a prošle godine je tukao izazivača Samuela Petera.

Vitalij Kličko držao je titulu svjetskog prvaka po WBC-u 2004. godine, prije no što se na četiri godine povukao zbog ozlijede.

'Arreola će jednom biti prvak, ali ne još', rekao je Kličko nakon meča.

Dosada neporaženi Arreola u svoj je profesionalni skor ubilježio prvi poraz, pa mu je sada rezultat 27-1.

'Stvarno sam danas želio postati prvak i radio sam na tome koliko sam mogao', rekao je Arreola, koji se nakon sudačkog prekida borbe rasplakao i ispričao se svojim brojnim latinoameričkim navijačima u dvorani.