VEĆ SAD SE ZNA

Više nema dvojbe: U finalu US Opena igrat će potpuni autsajder!

02.09.2017 u 08:45

Bionic
Reading

Nakon iznenađujućeg ispadanja Marina Čilića u dvoboju s Diegom Schwarzmanom, postalo je jasno da će do finala ovogodišnjeg US Opena sigurno doći tenisač koji nikad u karijeri nije igrao u završnom meču jednog Grand Slam turnira...

US Open ove sezone ponudio nam je potpuno nevjerojatan rasplet u donjem dijelu ždrijeba, a svi su se favoriti oprostili od turnira i prije osmine finala.

  • +4
Schwartzman vs Čilić, US Open 2017. Izvor: Reuters / Autor: Jerry Lai

Posljednji od njih pao je Marin Čilić kojem je potpuno bio otvoren put do finala, ali odigrao je u petak vrlo loše protiv Argentinca Diega Schwarzmana i izgubio u četiri seta.

Nakon ispadanja najboljeg hrvatskog tenisača postalo je jasno da će u finalu sljedećeg vikenda igrati potpuni autsajder, igrač koji nikad u karijeri nije došao tako daleko na Grand Slam turniru.

Od osmorice preostalih u ovom dijelu ždrijeba čak četvorica su se po prvi put u karijeri plasirali u osminu finala ovakvog tipa turnira: Diego Schwartzman, Denis Shapovalov, Paolo Lorenzi i Mischa Zverev, dok se Lucas Pouille može pohvaliti nastupom u četvrtfinalu na US Openu prošle godine kao najboljim rezultatom, a do te faze su tijekom karijere na Grand Slam turnirima po jednom došli i Kevin Anderson te Pablo Carreno Busta.

Najozbiljnije djeluje pak iskusni 29-godišnji domaći predstavnik Sam Querrey. Amerikanac je u karijeri osvojio čak deset ATP turnira, a na Grand Slam turnirima nije imao velikih uspjeha sve do ovogodišnjeg Wimbledona na kojem je dogurao do polufinala i tamo izgubio u tijesnom meču od Čilića.

Sada se Querreyju otvorio put do finala, no na US Openu ove godine to ne znači puno. Nemoguće je predvidjeti tko će otići do kraja...