zlatan iznio svoj stva

Više nema dileme oko Ibrahimovićevog nastupa na SP-u

26.04.2018 u 15:02

Bionic
Reading

Švedska nogometna reprezentacija preko dodatnih kvalifikacija i Italije izborila je nastup na svjetskom prvenstvu u Rusiji. A taj je put prošla bez svojeg najpoznatijeg nogometaša, Zlatana Ibrahimovića

Naime, Zlatan Ibrahimović svojevoljno je otišao u reprezentativnu mirovinu nakon Eura u Francuskoj 2016. godine.

Sada, kad se oporavio od ozljede, te nakon Manchester Uniteda preselio u LA Galaxy, gdje je počeo i zabijati, očito se kod njega probudila želja te je izborniku Janneu Anderssonu glasno i jasno poručio da želi ići na svjetsko prvenstvo.

  • +6
Zlatan Ibrahimović Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Izbornik ga je pak prekrižio, odnosno objasnio kako ne želi remetiti harmoniju u reprezentaciji te da bi bilo nekorektno da nekog od igrača, a koji su sudjelovali u kvalifikacijama mora prekrižiti.

Ipak, Zlatan Ibrahimović nije se dao smesti, na što je ovog četvrtka stigla i službena rekacija švedskog nogometnog saveza, a koju je prenio sportski direktor Lars Richt.

Prema objavi na twitteru stav švedskog nogometnog saveza je jasan. Zlatan Ibrahimović neće igrati na SP-u, a njihovoj odluci doprinio je i sâm Ibrahimović.

'Pričao sam sa Zlatanom u utorak i rekao mi je da on svoju odluku o nastupu za reprezentaciju nije promijenio. Barem ne za sad'.

Drugim riječima, Ibra se nije predomislio i ostaje u 'mirovini', iako je proteklih dana prilično uzburkao strasti na nogometnoj pozornici.