U ČLANSTVU MOO-A

Više mu ništa ne stoji na putu da ga vidimo na OI-u u Tokiju

20.02.2017 u 08:24

Bionic
Reading

Prilično nezamijećeno prošlog tjedna prošla je velika vijest za mali, ali u svijetu izuzetno cijenjen sport, a 13. veljače ostat će zabilježen u povijesti tajlandskog boksa. IFMA je službeno primljena u MOO-ovu udrugu ARISF (Association of IOC Recognised International Sport Federations)

Moramo spomenuti da velike zasluge za to pripadaju Europskom prvenstvu u Splitu. Naime, na tom je EP-u poseban gost bio predstavnik MOO-a, dr. Mieczyslaw Bigoszewski, Poljak koji je dao zeleno svjetlo ovom sportu za ulazak u MOO.

'Rekao je da je to bilo jedno od najbolje organiziranih prvenstava koje je posjetio. Već tada sam dobio signal da se o muaythaiju ozbiljno razmišlja kao o članu MOO-a, ali sada su nas sve preduhitrili i razveselili. Možda smo Poljaka smekšali i prekrasnim izletima po Dubrovniku, Zadru i Šibeniku', izjavio je Branko Cikatić, prvi čovjek spomenutog EP-a.

Europsko prvenstvo u Splitu bilo je kontrolno natjecanje i važan faktor za Međunarodni olimpijski odbor koji je 6. prosinca prošle godine odlučio da muaythai postane članom olimpijske obitelji. IFMA je potom predala prijavu za ulazak u ARISF, a prošlog tjedna ona je prihvaćena te je tako postala član ARISF-a s punim pravom glasa.

Muaythai, kod nas poznatiji kao tajlandski boks, priznata je vještina pri Međunarodnom olimpijskom odboru, što znači da bismo ga mogli gledati i na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.