HRGOVIĆ OSTAO BEZ ŠANSE

Viroza odnijela hrvatskom boksaču ogled s olimpijskim prvakom

08.05.2013 u 14:00

Bionic
Reading

Hrvatski boksački reprezentativac i pojedinačni WSB prvak u teškoj kategoriji Filip Hrgović zbog bolesti neće nastupiti u predstojećem finalu Svjetske boksačke serije (WSB), koje će se 10. i 11. svibnja održati u Astani

Hrgović je u petak (10. svibnja) u dresu domaćih Astana Arlansa trebao boksati protiv aktualnog olimpijskog pobjednika i svjetskog prvaka Aleksandra Usika iz Ukraine Otamansa, ali zbog jake viroze nekoliko dana nije mogao trenirati, ni sparirati, pa je njegov trener Leonard Pijetraj nakon konzultacija s vodstvom kazahstanske momčadi odlučio izostaviti hrvatskog prvaka iz meča.

'U meču protiv Usika morao bih pokazati 100 posto svoga potencijala kako bih uopće imao šansu za pobjedu, a zbog bolesti je moja forma bitno slabija od priželjkivane. Cijelu sezonu čekao sam baš ovaj dvoboj i užasno mi je žao što do njega na kraju neće doći,' rekao je razočarani Hrgović, kojega će prvog dana finala WSB-a zamijeniti rumunjski teškaš Mihai Nistor.

Hrvatska ipak neće ostati bez predstavnika u finalnim mečevima, jer najbolji hrvatski poluteškaš Hrvoje Sep u petak popodne po hrvatskom vremenu boksa protiv Ukrajinca Sergija Lapina, koji u dvije sezone i pet nastupa u WSB-u još nije uspio postići nijednu pobjedu.

Prava je šteta što Filip neće dobiti priliku za odmjeriti snage s velikim prvakom


'Nisam oduševljen, jer borim se protiv odličnog boksača koji nema nijednu pobjedu u WSB-u. Radi se o nezahvalnom suparniku, no potrudit ću se da i ove sezone ostane bez pobjede,' izjavio je Hrvoje Sep, koji u Svjetskoj boksačkoj seriji u tri sezone ima 12 pobjeda i pet poraza.

U finalu WSB-a u dvorani Sarjanka u kazahstanskoj prijestolnici Astani suprotstavit će se po 10 boksača Astana Arlansa i Ukraine Otamansa. Po pet mečeva na rasporedu je u petak (početak u 16:45 po hrvatskom vremenu) i subotu (početak u 16:30), a u slučaju izjednačenog rezultata bit će održan i 11. meč u bantam kategoriji, koji je potom iznjedriti i konačnog pobjednika.

Sve mečeve finala WSB-a možete pratiti na Final Channelu ili youtube kanalu WSB-a.