UGLEDNO DRUŠTVO

Vijest koja će oduševiti Schumijeve fanove i lijepu Njemicu...

10.01.2017 u 07:00

Bionic
Reading

Michael Schumacher dobio je još jedno veliko priznanje za svoje sportske uspjehe - postat će član Kuće slavnih njemačkog sporta, a s njime u ugledno društvo ulazi umirovljena biatlonka Magdalena Neuner

Sedmerostruki prvak formule 1 na uvjerljiv način je izborio ulazak u njemačku Kuću slavnih jer je dobio čak 67 posto glasova, a ostatak konkurencije zajedno 33 posto (Lothar Matthäus 13 posto...).

Lijepo je to priznanje za Michaela koji se oporavlja od teške nesreće na skijanju još od prosinca 2013., zbog čega ga je obitelj izolirala od javnosti pa nema pravih informacija o njegovom zdravstvenom stanju.

Teških trenutaka za njemačkog vozača prisjetio se i njemački ministar sporta i jedan od članova odbora Kuće slavnih Thomas de Maiziere.

'Michaelu i njegovoj obitelji želim puno snage i vjere. Poznajem ga kao velikog borca i želim mu sve najbolje na putu oporavka.'

Od sportašica je izabrana dvostruka olimpijska pobjednica (uz 12 svjetskih zlata), biatlonka Magdalena Neuner (29), koja se na iznenađenje svih umirovila prije gotovo pet godina. Dobila je 48 posto glasova, više nego dvostruko od drugoplasirane plivačice Franziske van Almsick (21 posto).

'Nisu izabrani samo zbog svojih sportskih postignuća, nego i zbog načina na koji su bili uključeni u zajednicu, zbog čega su postali važni uzori za ljude u našoj zemlji', dodao je De Maiziere.