JEDRENJE NA DASCI

Viganj postaje centar svijeta u windsurfingu

25.06.2013 u 11:11

Bionic
Reading

Viganj i Pelješac će od 8. do 13. srpnja biti domaćini Svjetskog prvenstva u jedrenju na dasci, točnije, u disciplini 'Formula windsurfing'.

Viganj je domaćinstvo ove prestižne sportske manifestacije dobio u oštroj konkurenciji sa San Franciscom. Puni naziv Svjetskog prvenstva je 'Eset Nod 32 Antivirus Formula windsurfing 2013.'.

O cijelom događaju više možete pročitati OVDJE.

U Viganj stiže više od 150 najbojih surfera iz cijelog svijeta. Među njima je i Antoine Albeau, višestruki svjetski prvak i najpoznatiji windsurfer na svijetu. Na Pelješac stižu i Ross Williams, aktualni svjetski prvak u Formuli, Arnon Dagan, svjetski viceprvak u Formuli, Alberto Menegatti i mnogi drugi poznati svjetski surferi.

Hrvatske boje na natjecanju će braniti Luka Mratović, dvostruki olimpijac i višestruki prvak u raznim disciplinama; Ante Berlengi, višestruki prvak Hrvatske, Enrico Marotti, jedna od najvećih mladih nada hrvatskog windsurfinga i Darko Antunović, najbolji windsurfer iz Vignja.

Svjetsko prvenstvo pratit će i bogat kulturno zabavni program kojeg organizira Hrvatski Dom Viganj u suradnji sa TZ Općine Orebić i Udrugom mladih Orebić.