ZALUTAO U SPORT?

[VIDEO] Zbog ovog poteza ljubitelji Formule 1 opet ismijavaju sina milijardera!

26.05.2017 u 11:00

Bionic
Reading

Lance Stroll od početka sezone ima velikih problema za volanom Williamsa, a na drugom slobodnom treningu u Monte Carlu ponovo je pogriješio i zabio se u ogradu. Očekivano, to je probudilo novi val kritika zbog načina na koji je došao u sport...

Vjeruje se da je kanadski milijarder Lawrence Stroll uložio oko 80 milijuna dolara da bi njegov sin vozio utrke Formule 1, no stvari zasad ne idu po planu. Mladi 18-godišnji Lance ove sezone daleko je najslabiji vozač u elitnom automobilističkom natjecanju i to se potvrđuje iz vikenda u vikend.

  • +3
Monte Carlo, treninzi za utrku Formule 1 Izvor: Reuters / Autor: MAX ROSSI

Stroll je već napravio pregršt vozačkih pogrešaka, sudjelovao u nekoliko sudara, a što je najgore, iznimno je spor i ne može se nositi s vremešnim timskim kolegom Felipeom Massom koji definitivno nije na glasu kao jedan od najbržih vozača današnjice.

Njegova titula prošlogodišnjeg prvaka europske Formule 3 zbog toga je brzo zaboravljena, a Lance je pod pritiskom žestokih kritikama došao u Monako i nije izdržao. Na drugom slobodnom treningu zabio se pacerski u ogradu te izazvao 'crvenu zastavu'. Bio je to i najveći incident viđen u četvrtak koji je izazvao podsmijeh javnosti.

'Zbog moje pozadine kada pobjeđujem ljudi to pokušavaju obezavrijediti, a kad gubim također me pokušavaju spustiti. Ja to prihvaćam i smiješno mi je. Ne mogu utjecati na to,' odbrusio je svima Kanađanin koji još čeka na prvi osvojeni bod u Formuli 1, unatoč odličnom bolidu kojeg ima na raspolaganju.

No, u Monte Carlu nikad nije vozio dosad i s obzirom na sve viđeno, teško je vjerovati da će uspjeti kompletirati sedamdesetak krugova bez pogreške i ostvariti pozitivan rezultat...