NEOPREZNOST

[VIDEO] Ovakav autogol odavno niste vidjeli. Kakvu li je samo početničku pogrešku napravio igrač Osijeka

21.07.2022 u 16:32

Bionic
Reading

Nogometaši Osijeka svladali su s 2:1 kazahstanski Kyzylzhar, u gostima, u prvom dvoboju drugog pretkola Konferencijske lige i napravio veliki korak prema trećem pretkolu. Osim po pobjedi utakmica će se pamtiti po nevjerojatnom autogolu Osječana

Do prve gostujuće europske pobjede nakon pet godina Osijek je došao golovima u drugom poluvremenu. U 58. minuti je glavom pogodio Mihret Topčagić, dok je domaću mrežu u 76. naciljao Laszlo Kleinheisler za 2:0. U 84. je nevjerojatan autogol postigao Darko Nejašmić za konačnih 2:1 Osijeka.

Gotovo sa sredine travnjaka Nejašmić je vraćao loptu Ivušiću, ali je obavio to posve neprecizno i lopta je kraj istrčalog osječkog golmana otišla u mrežu.

Posdjetilo je ovo mnoge na nepisano pravilo koje treneri stalno govore igračima, a to je da nikada ne vraćaju loptu golmanu u okvir gola.

Pogledajte kako je to izgledalo.

Kyzylzhar - Osijek 1:2 (Darko Nejašmić, 84-11m) Izvor: tportal.hr / Autor: MAXSport/tportal

Uzvratna se utakmica igra u Osijeku za sedam dana, a podsjetimo kako će ovog četvrtka prvu utakmicu 2. pretkola Konferencijske lige odigrati i nogometaši Rijeke. Oni će na svojoj Rujevici dočekati švedski Djurgarden te taj susret počinje 20.30 sati.