Napadaju vrh HT prve lige

[VIDEO] Osijek predstavio novo pojačanje, a Nenad Bjelica još jednom jasno dao do znanja što misli o Zoranu Mamiću i Dinamu

23.09.2020 u 17:09

Bionic
Reading

Damjan Bohar potpisao je trogodišnji ugovor s Osijekom, a Nenad Bjelica kaže kako Slovenac neće biti jedino pojačanje

Osijek se nakon ispadanja iz Europe odlučio pojačati i okrenuti domaćem prvenstvu. Nenad Bjelica je stigao u klub s ciljem osvajanja Hrvatski Telekom Prve lige, a za to treba pojačati ekipu. Prvo pojačanje je dugo najavljivani Damjan Bohar koji je stigao iz poljskog Zaglebia.

Bohar ima 28 godina i igra na poziciji lijevog krila. U Zaglebie je stigao iz Maribora 2018. godine za 175.000 eura. Osim na lijevom, može igrati i na desnom krilu, te u špici. Prošle je sezone u 39 nastupa zabio 16 golova i upisao pet asistencija, dok je ove sezone već zabio jednom i tri puta asistirao u tri nastupa. Kod Matjaža Keka je nedavno dva puta nastupio za Sloveniju.

Bohar je bio velika želja Nenada Bjelice, a Slovenac kaže kako je Osijek za njega bio pravi izbor. Imao je više ponuda na stolu, ali samo je Osijek bio prihvatljiv.

'Morate znati da imate ponude i pravu ponudu. Mediji često pretjeruju u tim stvarima. Osijek je bio jedina prava ponuda za mene. Kad sam se čuo s trenerom i kada mi je objasnio što očekuje od mene i koji su mu planovi, odmah sam klubu dao do znanja da želim doći tu', rekao je Bohar na predstavljanju.

Trener Nenad Bjelica je istaknuo kako Boharovim dolaskom ne završava prijelazni rok za Osijek.

'Damjanov transfer je bio riješen još prije devet dana. Očekivali smo da će doći, obaviti pregled i biti spreman još za Basel, ali eto, nije. Imamo još dva, tri igrača na listi za dovođenje. Sumnjam da će stići do utakmice s Goricom, ali vjerojatno će doći kod nas do utakmice iza te.'

Bjelica se na kratko osvrnuo i na 'rat' sa Zoranom Mamićem s kojim je donedavno surađivao u Dinamu. Mamić ga je optužio da pokušava destabilizirati Dinamo, a Bjelica mu je putem društvenih mreža odgovorio znakovitom porukom kako se uvijek 'gori bave boljima, a bolji sobom što ih i čini boljima'. Sada je to pojasnio.

'Čini mi se da živimo u diktaturi pa se smije reći samo ono što netko misli da se smije reći. Objava je bila poučna svima. Svaki dan gledam kako da poboljšam sebe, pa igrače i klub. Treba početi od sebe. Ne obazirem se ni na što drugo osim Osijeka', poručio je Bjelica.

Što je još rekao trener Osijeka na predstavljanju Damjana Bohora pogledajte u videu.

Još jednom možete pogledati i najbolje golove 5. kola HT Prve lige.

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući play-off i sve utakmice po skupinama, ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.