Drugi trening VN Abu Dhabija

[VIDEO] Nova nesreća u Formuli 1; Kimiju Räikkönenu se usred treninga zapalio bolid, a Finac je brzom reakcijom izbjegao tragediju

11.12.2020 u 19:06

Bionic
Reading

Kimi Räikkönen primijetio je da u jednom trenutku iz njegova bolida frcaju iskre i odmah je stao sa strane. Bolid mu se zapalio, ali iskusni Finac ga je sam uspio ugasiti

Održan je i drugi trening uoči Velike nagrade Abu Dhabija koja će biti posljednja utrka Formule 1 ove sezone. Najbrži na drugom treningu bio je finski vozač Valtteri Bottas (Mercedes) koji je za dvije desetinke bio bolji od kolege iz momčadi i svjetskog prvaka Lewisa Hamiltona.

Treći je bio Max Verstappen iz Red Bulla koji je bio najbrži na prvom treningu. Vozači su opet doživjeli šok na stazi jer je ponovno buknuo jedan bolid. Nakon nesreće Romaina Grosjeana koja je sve zgrozila, ovoga puta se zapalio bolid Finca Kimija Räikkönena (Alfa Romeo) pa je trening prekinut na 10 minuta.

Srećom, Kimi je odlično reagirao i požar je brzo ugašen pa je u zadnji tren izbjegnuta tragedija. Räikkönen je bio u bolidu i odrađivao trening u Abu Dhabijevoj Yas Marini kada su mu prvo krenule frcati iskre iz stražnjeg dijela bolida, a onda se i vozilo i zapalilo kada je Finac pokušao stati.

Räikkönen je uspio zaustaviti bolid i brzo iskočiti iz njega, te uzeti aparat za gašenje s kojim je sam ugasio svoju formulu i tako izbjegao novu tragediju. Uzrok požara na njegovom bolidu još uvijek nije poznat, a Alfa će provesti istragu što se točno dogodilo. U subotu je na rasporedu novi trening i kvalifikacije, a utrka će se održati u nedjelju u 14:10.