slaviti ga ili ne?

[VIDEO] Najbrži gol u povijesti Serie A postignut je nakon neregularne situacije: Pogodak je trebalo poništiti...

22.12.2020 u 09:40

Bionic
Reading

U nedjeljnom dvoboju 13. kola talijanskog nogometnog prvenstva Milan je na gostovanju pobijedio Sassuolo sa 2:1, a na toj je utakmici postignut i najbrži gol u povijesti Serie A, ali i svih tzv. Liga petica. Rafael Leao ugurao je loptu u mrežu nakon svega 6,2 sekunde

Portugalski nogometaš za milanski je klub zabio nakon svega 6,2 sekunde utakmice, no bivši talijanski sudac Luca Marelli tvrdi da taj pogodak nije smio biti priznat, jer dogodio se jedan veliki propust glavnog suca Maurizija Marianija.

Naime, kod izvođenja lopte s centra, Rafael Leao stajao je dobrih pola metra u polovini igrališta koji je pripadao Sassuolu, a sudac je taj detalj morao uočiti i vratiti loptu na centar.

>> Milan zadržao prvo mjesto na prvenstvenoj ljestvici, a susret je obilježio rekord koji je došao nakon samo šest sekundi igre

Međutim, VAR u ovom slučaju nema pravo intervencije, pa je taj propust prošao 'ispod radara' i portugalskom je napadaču dao priliku da se upiše u povijest.

'Kod prvog gola Milana, Leao je jednom nogom stajao na suparničkoj polovini terena. U teoriji gol bi trebao biti poništen, ali VAR nema nadležnost nad početnim udarcem', objasnio je Marelli.