SuperSport HNL

[VIDEO/FOTO] Trener Dinama Ante Čačić uoči utakmice s Istrom 1961 napokon priznao: Nedostaju nam ta dva boda...

09.02.2023 u 17:58

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama na Maksimiru sutra (petak, 10. veljače, 17 sati, MAXSport 1, MAXtv) otvaraju 21. kolo SuperSport HNL-a utakmicom protiv Istre 1961. Susret je najavio trener Dinama Ante Čačić

Dinamo u nastavak sezone SuperSport HNL-a nije krenuo uvjerljivo. 'Modri' su prvo izborili mršavi remi 0:0 s posljednjom Goricom, potom su jedva dobili Lokomotivu 2:1, a u prošlom su kolu u Koprivnici odigrali 1:1 protiv Slaven Belupa. Sutra (petak, 10. veljače, 17 sati, MAXSport 1, MAXtv) Dinamo u prvoj utakmici 21. kola SuperSport HNL-a na Maksimiru dočekuje Istru 1961 koja u Zagreb stiže ohrabrena s dvije pobjede (Hajduk 3:0, Varaždin 2:1).

Utakmicu s Istrom 1961 najavio je trener Dinama Ante Čačić, no strateg 'modrih' je prije svega odao počast preminulom Miroslavu Ćiri Blaževiću.

'Za Ćirinu smrt saznao sam ujutro čim sam se probudio. Otišao je Ćiro Blažević, prije njega nije bilo takvog čovjeka, neće ga biti ni poslije Ćire. Bio je poseban, osebujan, ja ga pamtim da je nakon 24 godine osvojio naslov prvaka, to je jedan veliki rezultat, kao i osvajanje bronce na SP-u u Francuskoj. A cijeli život bio je poseban, bio je omiljen, svaki kontakt s njim bio je poseban događaj, odlazak takvog čovjeka će ostaviti prazninu u hrvatskom nogometu. Velika mu hvala na svemu što je napravio za hrvatski nogomet i sport i za sve trenutke u kojima sam bio s njim, oprostio se emotivni Ante Čačić s legendarnim Ćirom, a potom se 'prebacio' na utakmicu s Istrom 1961.

  • +6
Supersport HNL: Slaven Belupo - Dinamo, 4.2.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

'Istra je pokazala odličnu formu na početku drugog dijela sezone, vrlo je učinkovita, gol-razlika 5:1, sedam bodova. Taj rad njihovog trenera Gonzala Garcije došao je na bodovnu naplatu. Trener koji je inzistirao na igri, tražio je rezultat preko igre, to me veseli, jer je trener takvog poimanja nogometa. Istra je dobra stvar za hrvatski nogomet! A na nama je da popravimo bodovni učinak, prva tri kola nisu bila kako smo očekivali, nedostaju nam dva boda. Ali, uvjeti su bili nenogometni, to je utjecalo na momčad, imali smo i kadrovske probleme, jer nam neki igrači nisu mogli igrati. Vraćaju se Mišić, možda i Ivanušec, vidjet ćemo nakon treninga, Petković je participirao i u Koprivnici, sad će dobiti i veću minutažu. Josip Šutalo nedostaje zbog kartona, zamijenit će ga Theophile. Veseli me utakmica, jer očekujem da odigramo dobru predstavu i mi i Istra. I očekujem našu pobjedu, igru na tragu prvih 60 minuta s Lokomotivom, da njome dođemo do tri boda', kaže Čačić te napominje:

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

'Puljani dolaze rasterećeni, teško je reći da je lakše igrati kući nego vani, mislim da će njima biti lakše, mogu samo dobiti, nemaju što izgubiti. Igrati protiv Dinama je posebna inspiracija za svakog igrača, imaju dobru psihološku pripremu, jer nemaju imperativ. A da nisu slabi, pokazala je i utakmica protiv Hajduka, iako Varaždin je bilo još teže dobiti, nakon takvog pražnjenja s Hajdukom, oni su osvojili tri boda. Bit će utakmica u dva smjera i to me posebno veseli.'

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Standings provided by Sofascore