ht prva liga

[VIDEO/FOTO] Rijeka je preokretom u Koprivnici napokon prekinula crni niz bez pobjede te na ljestvici preskočila Hajduk...

17.03.2021 u 19:20

Bionic
Reading

U zaostaloj utakmici 16. kola Hrvatski Telekom Prve lige nogometaši Rijeke u gostima su svladali Slaven Belupo 3:1. Riječani su tako prekinuli niz od sedam utakmica bez pobjede te su na prvenstvenoj ljestvici prestigli Hajduk na četvrtom mjestu

Rijeka je preokretom došla do bodova u Koprivnici, a to im je prva pobjeda u Hrvatski Telekom Prvoj ligi nakon skoro 40 dana. Zadnju pobjedu je Rijeka ostvarila još 6. veljače u gostima kod Lokomotive (3:2), a upravo protiv Slaven Belupa su prije samo šest dana iznenađujuće odigrali 1:1 na Rujevici.

Riječani su u prvom dijelu imali inicijativu, ali su gotovo svi njihovi pokušaji bili vrlo neprecizni. 

Koprivničani su poveli u 23. minuti golom Srbina Nemanje Glavčića, koji je iz drugog plana u mrežu Rijeke zabio nakon ubacivanja Boseca s desne strane.

NK Slaven Belupo - NK Rijeka 1:0 Glavčić 23' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

Drugo poluvrijeme počelo je velikom prilikom domaćeg igrača Knolla, čiji udarac golman Rijeke Nevistić brani, da bi u 69. minuti Riječani stigli do izjednačenja. Strijelac je bio Josip Drmić koji se oslobodio braniča 'farmaceuta' i s desne strane s nekih desetak metara pogodio gornji kut domaćeg gola.

NK Slaven Belupo - NK Rijeka 1:1 Drmić 69' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

Šest minuta kasnije uslijedio je potpuni preokret. Gol za vodstvo Rijeke 2:1 je postigao Luka Menalo na asistenciju Andrijaševića, pa se Riječanima isplatila puno bolja igra i inicijativa u drugom dijelu utakmice.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

NK Slaven Belupo - NK Rijeka 1:2 Menalo 74' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

U 81. minuti Nino Galović je u skoku bio najviši nakon kornera kojeg je izveo Čerin i povećao na konačnih 3:1.

NK Slaven Belupo - NK Rijeka 1:3 Galović 81' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

Rijeka je ovom pobjedom prekinula crni niz od čak sedam utakmica bez pobjede, a ujedno je preskočila Hajduk i probila se na četvrto mjesto prvenstvene ljestvice s 36 osvojenih bodova, dok je Slaven Belupo ostao sedmi s 23 boda.

  • +7
NK Slaven Belupo - NK Rijeka; HT Prva liga, 17.3.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Susret se igrao na stadion Ivan Kušek Apaš, a sudio je Pejin.

NK Slaven Belupo - NK Rijeka 1:3, izjave trenera Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport
NK Slaven Belupo - NK Rijeka 1:3, sažetak utakmice, 17.3.2021. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

Strijelci: 1:0 Glavčić (23), 1:1 Drmić (69), 1:2 Menalo (75), 1:3 Galović (81)