SuperSport HNL

[VIDEO/FOTO] Rijeka je golovima Ampema i Halilovića u gostima pobijedila Goricu i tako pobjegla s dna prvenstvene ljestvice

09.10.2022 u 19:34

Bionic
Reading

U ogledu dva posljednja kluba na ljestvici SuperSport HNL-a nogometaši Rijeke su u gostima svladali Goricu 2:0 i tako upisali tek drugu pobjedu ove sezone. Prince Ampem zabio je za 1:0 u 56. minuti, dok je u 68. minuti s bijele točke miran i precizan bio Alen Halilović za konačnih 2:0 i pobjedu Rijeke

Od samog početka obje su se momčadi postavile posve otvoreno. I jedni i drugi su tražili pobjedu jer bod iz ove utakmice nije im puno pomagao u njihovim nastojanjima da napuste donji dom ljestvice.

U prvom poluvremenu bolje je djelovala Rijeka, a najistureniji igrači, Ampem, Halilović i Vučkić, bili su prilično razigrani. No, nekoliko dobrih situacija pred domaćim vratima tijekom prvog dijela nisu donijele gol. Na kraju prvog poluvremena ozbiljno je zaprijetila i Gorica, ali su se Ndockyt i Fruk spetljali u samoj završnici akcije.

Rijeka je povela u 56. minuti kada je Prince Ampem, malo iskosa, pogodio za ogromno slavlje riječkih nogometaša i prvi gol tog kluba otkako ga je trenerski preuzeo talijanski strateg Serse Cosmi.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Do 2:0 Rijeka je došla u 68. minuti. I tada je Ampem bio u krupnom planu jer je iznudio jedanaesterac nakon prekršaja Ndockyta. Jedanaesterac je realizirao Alen Halilović.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Do kraja se Gorica pokušala vratiti u igru, no nije bila ni blizu toga. Najbolju šansu u 75. minuti je propustio Cruz.

Rijeka je sada pretposljednja i ima bod manje od osme Lokomotive, dok je Gorica zadnja i zaostaje za Rijekom tri boda.

  • +14
NK Gorica - NK Rijeka, SuperSport HNL, 9.10.2022. Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic

Nakon što četiri utakmice u nizu nisu zabili, bili su ovo prvi golovi Rijeke nakon početka rujna kada je klub s Rujevice zabio gol u porazu protiv Dinama (1:3).

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Standings provided by Sofascore