PET OD PET

[VIDEO/FOTO] Petra Marčinko nakon uvjerljive pobjede nad četvrtfinalisticom Wimbledona: Divim joj se...

11.11.2022 u 22:14

Bionic
Reading

Hrvatska junakinja prvog dana kvalifikacijskog susreta Billie Jean King Cupa protiv Njemačke u Rijeci, 16-godišnja Petra Marčinko nakon uvjerljive 6-3, 6-2 pobjede protiv Jule Niemeier izjavila je kako je u dvoboj ušla bez pritiska iako je prije nje Petra Martić izgubila od Eve Lys sa 1-6, 4-6

"Ušla sam u meč bez pritiska, hrabro, i to je bila razlika od ulaska u mečeve koje sam protiv nje igrala u Zagrebu. Držala sam konstantu tijekom cijelog meča. Nakon Zagreba sam gledala njene mečeve, uključujući US Open, i iskreno sam joj se divila", rekla je Marčinko o suparnici koja je ove godine igrala četvrtfinale Wimbledona i osminu finala US Opena, a protiv koje je prije petka odigrala dva meča, oba na Zagreb Openu, prošle i ove godine, te oba izgubila bez osvojenog seta.

Mlada Marčinko nije propustila zahvaliti se i publici na podršci.

"Podrška s tribina je bila nevjerojatna, nikad to nisam doživjela, davali su mi energiju, puno mi je značilo".

  • +3
BJK: Petra Marčinko - Jule Niemeier 6-3, 6-2 - 11.11.2022. Izvor: Cropix / Autor: Damir Skomrlj

Marčinko sada ima pet pobjeda u jednako toliko mečeva u Billie Jean King Cupu, a da će igrati saznala je tek nakon jutarnjeg treninga kada je Donna Vekić odustala zbog ozljede koljena i stopala.

"Uh, samo da sad ne 'zacopramo'. Igraš za državu, igraš za tim, Iva Majoli me držala cijeli meč u fokusu. Drugačije je nego kad si sam na terenu", dodala je.

U prvom meču dana Martić je u meč ušla kao favoritkinja, ali nije uspjela naći rješenje protiv Lys.

  • +3
BJK Cup - Petra Martić - Eva Lys, 11.11.2022. Izvor: Cropix / Autor: Damir Skomrlj

"Definitivno ovo nije rezultat kojem smo težili, ali nažalost Lys je danas bila bolja igračica. Rezultatski je ispalo da je bilo lagano za nju, ali ja sam u prvom setu na svakom servisu imala gem lopte. Na 1-2 sam propustila 40-15, kod sljedećeg servisa dvije gem lopte… A to definitivno moraš iskoristiti ako želiš pobijediti. Igrački je bilo tješnje od rezultata, ali su stvari danas otišle na stranu Njemice", rekla je Martić.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Mario Ćužić/HTS

Ocjenu prvog dana dala je i hrvatska izbornica Iva Majoli:

"Kad smo saznali da Donna neće igrati kod mene nije bilo puno razmišljala. Petra mi je već u Antalyji unijela jako puno samopouzdanja. Koliko god je bilo komentara kako mogu stavljati petu igračicu u odlučujući meč protiv Srbije, tako radim. Petra ima nešto šampionski i liderski, bila bih luda da ju nisam stavila".