SVAKOME PO BOD

[VIDEO/FOTO] Ovako je poslije neodlučenog rezultata na Maksimiru govorio trener Osijeka Nenad Bjelica

20.11.2021 u 19:51

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama i Osijeka u susretu su 16. kola HT Prve lige u Maksimiru igrali 1:1, a svoje mišljenje dao je gostujući strateg Nenad Bjelica

Osijek je dosta dugo vodio golom Fiolića iz 16. minute, a u završnici susreta, u 80. minuti, izjednačio je Petković.

'Mislim da je ovaj rezultat realan jer je Dinamo do te 80. minute imao pritisak i dosta dobre šanse. Mi smo tek kod prelaska na formaciju 5-4-1 postali opasni iz polukontre i kontre, pa i obrambeno stabilni. Prije toga, Dinamo je imao, početkom drugog poluvremena dvije izgledne šanse, pa i u prvom poluvremenu učestalo prijetio. Na kraju mislim da je ovo ipak realan ishod i mogu biti zadovoljan', izjavio je Nenad Bjelica, a prenosi nk-osijek.hr.

'Mogli smo, možda, izdržati još tih desetak, petnaestak minuta i sačuvati vodstvo, ali ipak treba reći da smo igrali protiv kvalitetne momčadi, s jakim individualcima. Gol smo primili možda i u najboljoj fazi naše igre, iz jednog prekida dok nam Dinamo nije stvarao šanse, ali su i prekidi sastavni dio igre. Treba i dalje naporno raditi jer je i ova utakmica pokazala da je Dinamo superioran u odnosu na nas, a mi to možemo kompenzirati samo s velikim radom', dodao je osječki strateg.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel

Modri su imali veliki posjed lopte, stalno su pritiskali, pa se nije bilo lako obraniti. Možda je mogla biti još poneka osječka opasnija kontra, ali gledajući u cjelini – rezultatom mogu biti zadovoljni.

'Mislim da možemo svakako više i bolje. Možda je još uvijek kod naših igrača prevelik respekt prema Dinamu, kojega oni svakako i zaslužuju. Isto tako se pokazalo da se možemo nositi s njima, odigrati kvalitetnu utakmicu, treba se fokusirati na svakodnevni rad i pripremati za sljedeći susret. Ovaj je bod poticaj i nama i našim navijačima, vjerujem da će ih protiv Lokomotive biti u većem broju nego na prijašnjim dvobojima u Gradskom vrtu. Nadam se da će i vrijeme biti ljepše i da ćemo imati podršku kakvu smo imali ovaj puta u Maksimiru. Zahvaljujem im se na tome jer nam je puno lakše igrati kada uz sebe imamo navijače. Na kraju, moglo je danas biti i bolje, ali ne možemo biti nezadovoljni s bodom. '

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel
Dinamo - Osijek 1:1, 16. kolo HT Prve lige (izjave trenera) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal
  • +25
NK Dinamo - NK Osijek, HT Prva liga, 20.11.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL