SUPERSPORT HNL

[VIDEO/FOTO] Hoxha briljirao na Šubićevcu, zabio je oba gola Slavena. Drugi je majstorija koju morate vidjeti

14.10.2022 u 20:08

Bionic
Reading

Nogometaši Slaven Belupa slavili su u petak s 2-0 na gostovanju kod Šibenika u prvoj utakmici 13. kola Supersport Hrvatske nogometne lige. Strijelac oba pogotka bio je Arber Hoxha. Prvi je postigao glavom u 71. minuti, a za konačnih 2-0 pogodio je nogom sa 20-ak metara

Šestom pobjedom u sezoni Slaven Belupo je došao do 20 bodova i učvrstio se na četvrtom mjestu ljestvice. Šibenik je već deset utakmica bez pobjede, a nakon trećeg ovosezonskog poraza ostao je na 12 bodova, što ga svrstava na sedmu poziciju.

Početak dvoboja bio je obećavajući, s prilikama na obje strane. Prvo je za Šibenčane zaprijetio Ivica Vidović, ali je njegov udarac u 4. minuti završio u gostujućem bloku, da bi na drugoj strani Ante Crnac iz dobre pozcije poslao loptu pokraj gola.

Samo minutu poslije zatresla se vratnica domaćih vrata. Arber Hoxha je prošao po lijevoj strani, ušao u kazneni prostor i gađao bliži kut, ali je Rogić malo skrenuo loptu, tako da je ona umjesto u mreži, završila na vratnici.

U 22. minuti vidjeli smo pogodak. Postigao ga je šibenski Japanac Haruki Arai, ali je opravdano poništen zbog zaleđa u kojem se našao Delić u začetku akcije.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Četiri minute poslije prvi put se istaknuo gostujući vratar Ivan Čović. Nakon udarca iz kuta najviši je u skoku bio Bernardo Matić, a njegov odličan udarac glavom još je bolje obranio Čović i spriječio vodstvo domaće momčadi.

Do kraja prvog poluvremena ništa se značajnije nije događalo pred vratima jedne i druge momčadi. U šestoj minuti nastavka vidjeli smo novu sjajnu intervenciju Čovića. I opet je domaća momčad zaprijetila nakon udarca iz kuta. Sada je glavom pucao Mislav Matić, a Čović sjajnom paradom izvukao loptu koja je išla uz samu vratnicu.

U 70. minuti ozlijeđen je Josip Kvesić, koji je u 35. minuti zamijenio Kolumbijca Minu, također zbog ozljede. U trenutku dok je Kvesiću ukazivana pomoć, Slaven Belupo je došao do vodećeg pogotka.

Baš kao i kod najboljih prilika Šibenika, pogotku Koprivničana također je prethodio udarac iz kuta. Odlično ga je izveo Robert Mudražija, na 7-8 metara po sredini vrata sam je ostao Arber Hoxha i glavom poslao loptu koja se od travnjaka odbila u gornji lijevi kut iznad nemoćnog vratara Lovre Rogića.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Čović je još jednom ostao nesavladan kad je sa 12-13 metara pucao Karlo Špeljak, ali njegov udarac po sredini gola bio je lak plijen za gotujućeg čuvara mreže.

  • +15
Šibenik - Slaven Belupo, 14.10.2022. Izvor: Cropix / Autor: Niksa Stipanicev

Pobjeda Slaven Belupa potvrđena je u 89. minuti, a strijelac je ponovno bio Arber Hoxha. Čović je ispucao, Krstanović spustio glavom, Hohxa lijelo primio, sjurio se prema kaznenom prostoru i sa 20-ak metara, snažno i precizno pogodio gornji lijevi kut šibenskog gola.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Bio je to četvrti ovosezonski pogodak za 24-godišnjeg kosovskog napadača.

Utakmicu na Šubićevcu sudio je Jakov Titlić iz Hrvaca.

Standings provided by Sofascore

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

MAXSport Najava emisije Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport