SVE JE JASNO

[VIDEO/FOTO] Evo na koji sve način Hrvatska može do Olimpijskih igara u Tokiju i koji je najgori scenarij za naše rukometaše

14.03.2021 u 10:34

Bionic
Reading

Pred hrvatskim rukometašima je dan odluke u olimpijskim kvalifikacijama za Igre u Tokiju. Izabranici Hrvoja Horvata igraju protiv Tunisa (18.30), ali njihov plasman ovisi i o drugom susretu između Francuske i Portugala (21 sat)

Hrvatska je poslije infarktne utakmice s Portugalom i pobjede 25:24 ostala u igri za Olimpijske igre, a sada slijede odlučujući ogledi u Montpellieru, jer još niti jedna reprezentacija nije izborila plasman.

Naime, situacija u skupini je neizvjesna - Francuska četiri boda, Hrvatska i Portugal po dva, a Tunis je bez bodova.

Računica je vrlo jednostavna, Hrvatska od 18.30 ima susret s Tunisom i pobjeda je jedina prava opcija, a zatim su naši rukometaši i hrvatska javnost osuđeni na čekanje utakmice Francuske i Portugala.

Hrvatsku u Tokio vodi, uz pobjedu protiv Tunisa, svako slavlje Francuza, remi ili pobjeda Portugala s više od sedam golova razlike.

Za nas je najgori scenarij pobjeda Portugala do šest golova razlike s kojom prolaze Francuzi i Portugalci, dok Hrvatska ostaje bez Olimpijskih igara.

Naravno, Hrvatskoj je dovoljan i remi, ali pod uvjetom da Portugal ne pobijedi Francusku...

  • +11
Hrvatska - Portugal, rukomet, kvalifikacije za Olimpijske igre, 13.3.2021. Izvor: Profimedia / Autor: Sylvain THOMAS / AFP / Profimedia

'Francuzi ne smiju izgubiti pa igraju kod kuće. Mislim da to neće za njih biti zahtjevna utakmica i da će pobijediti', optimističan je u vezi toga dvoboja Marin Šego dok je Ivan Čupić jasno poručio: ' Ne zanima me, mi smo došli odraditi dobar turnir. Mi ćemo se boriti kao i ova dva dana i vidjet ćemo hoće li biti dovoljno.'

No, prvo je najvažnije dobro odraditi posao s Tunisom...

Hrvoje Horvat, izjave nakon Portugala, 13.3.2021. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Hrvatski rukometni savez HRS