PRVO SJEDNITE...

[VIDEO/FOTO] Čudesna Simone Biles još jednom pomaknula granice; prva je žena koja je izvela ovaj gimnastički element na natjecanju

23.05.2021 u 10:25

Bionic
Reading

Četverostruka olimpijska prvakinja u gimnastici Amerikanka Simone Biles postala je prva žena koja je u subotu na natjecanju US Classic u Indianapolisu izvela dvostruki premet Jurčenko, osvojivši u svom prvom nastupu od listopada 2019. naslov u višeboju

Biles, koja se posljednji put natjecala na Svjetskom prvenstvu 2019., osvojila je u višeboju 58,4 bodova ostavivši iza sebe Jordan Chiles, iako je pala na dvovisinskom razboju.

Za dvostruki premet Jurčenko, Biles je došla na dasku okrenuta leđima i odbila se rukama prema spravi te započela dvostruki salto u nakošenom položaju, a nešto slično je izvela i na treningu, a taj video možete vidjeti ispod teksta.

  • +4
Američka gimnastičarka Simone Biles Izvor: Profimedia / Autor: Emilee Chinn / Getty images / Profimedia

'Mislila sam to učiniti kao na treningu, ne pretjerivati ​​ni sa ničim jer imam tendenciju čim dignem ruku da otežam stvari', rekla je 24-godišnja Biles za NBC.

Biles je postigla najviše ocjene za vježbu na gredi, na podu i u skoku na US Classic, prvom od tri velika natjecanja prije početka Olimpijskih igara 23. srpnja.