copa america

[VIDEO] Pogledajte kako je argentinski sudac besramno 'pogurao' Brazilce do pobjede; Casemiro u 100. minuti zabio za slavlje

24.06.2021 u 10:33

Bionic
Reading

Nogometna reprezentacija Brazila upisala je i treću pobjedu na Copa Americi. U kontroverznom okršaju, branitelji naslova su pobijedili Kolumbiju 2:1, dok su u drugom susretu skupine B Ekvador i Peru odigrali 2:2

Kolumbija je povela fantastičnim golom Luisa Diaza u 10. minuti. Juan Cuadrado je ubacio s desne strane, a krilni igrač Porta 'škaricama' je pogodio za 1:0.

Brazil je u nastavku susreta bio prisiljen loviti zaostatak, no sve do 78. minute Kolumbija se uspješno branila. Tada se dogodila sporna situacija o kojoj će se još pričati.

U trenucima dok je Brazil bio u napadu lopta je pogodila suca Nestora Pitanu i dok su kolumbijski igrači zastali očekujući prekid igre, Brazil je nastavio akciju i izjednačio. Renan Lodi je ubacio, a Roberto Firmino glavom svladao Davida Ospinu koji nije najbolje reagirao.

Kolumbijci su oštro prosvjedovali, ali je argentinski sudac, koji je vodio finale Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Francuske, pokazao na centar. Zbog kolumbijskih prosvjeda, Pitana je produžio utakmicu za 10 minuta, a upravo je u 100. minuti Casemiro nakon ubačaja iz kornera zabio za 2:1.

'Mislim da je situacija sa sucem omela naše igrače. Izgubili su koncentraciju...', kazao je kolumbijski izbornik Reinaldo Rueda.

Brazil se tako plasirao u četvrtfinale, a mjesto među četiri najbolje ekipe u skupini osigurala je i Kolumbija, dok će se Ekvador, Peru i Venezuela boriti za posljednja dva mjesta iz skupine koja vode dalje.

Brazil - Kolumbija 2:1, Copa America 2021 Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Youtube

'Zaslužujemo čestitke za mentalnu snagu. Zasluženo smo pobijedili, dobili smo nagradu za svoj trud i zalaganje', kazao je Casemiro.

U drugom susretu u skupini Ekvador i Peru su odigrali 2:2, a svaka je momčad dobila po jednom poluvrijeme rezultatom 2:0.

Ekvador je na poluvremenu vodio 2:0 golovima Renata Tapie (23-autogl) i Eduara Preciada (45), a Peru, doprvak Južne Amerike iz 2019. godine, je u nastavku izjednačio preko Gianluce Lapadule (49) i Andrea Carrilla (54).

Brazil vodi s devet bodova, Kolumbija i Peru imaju po četiri boda, a Ekvador i Venezuela po dva.

U zadnjem kolu ove skupine igrat će Brazil i Ekvador, te Venezuela i Peru, a prve četiri ekipe idu dalje.