NAVIJAČI PITAJU

[VIDEO] Jordano nosi broj 5 u čast preminulog prijatelja. Božić otkrio ostaje li u Zadru i zašto se ne pozdravlja s navijačima

27.12.2022 u 11:10

Bionic
Reading

Košarkaši Zadra ove sezone imaju iznenađujuće dobre rezultate u regionalnoj ABA ligi, dok u domaćem prvenstvu drže drugo mjesto, tik iza prvaka Cibone

Unatoč činjenici da je proračun za slaganje prve momčadi prepolovljen trener Danijel Jusup složio je vojsku ratnika koja borbenošću, atleticizmom i stalnim trčanjem u leđa ostvaruju neočekivane pobjede. Tako sz Zadrani u ABA ligi srušili Crvenu zvezdu u Beogradu, Igokeu u Laktašima, Borca u Čačku te unatoč domaćim porazima od Splita i Cibone s omjerom 7-5 čvrsto drže poziciju koja, ne samo da osigurava ostanak u ABA ligi, nego vodi i prema doigravanju za naslov prvaka.

Standings provided by Sofascore

U HT Premijer ligi momčad Zadra ima tek dva poraza, od Cibone u Zagrebu i pomalo iznenađujući od mlade i poletne Šibenke, koja je svakako najugodnije iznenađenje dosadašnjeg dijela sezone.

Standings provided by Sofascore

Rekli bismo da je iza Zadrana jedna komforna polusezona koja ih ostavlja u igru za oba domaća trofeje (Kup Krešimir Ćosić, prvenstvo) i nudi mirniju završnicu ABA lige.

Većina igrača je pod vodstvom Danijela Jusupa podignulo kvalitetu svoje košarkaške izvedbe na višu razini, a to posebno vrijedi za dvojac Antonio Jordano - Luka Božić koji su se svojim igrama nametnuli i privremenom izborniku košarkaške reprezentacije Hrvatske Aci Petroviću.

U kratkim, ali slatkim trenucima odmora tijekom naporne sezone na dvije fronte Jordano i Božić su stali pred klupske kamere i odgovarali na pitanja navijača.

Tako smo mogli saznati emotivni razlog zbog kojeg Jordano nosi dres s brojem 5 te koliko je najviše trica pogodio u nizu.

'Broj 5 nosim u čast svog preminulog prijatelja, a za sada mi je rekord 51 povezana trica', rekao je riječki Zadranin Jordano, vrsni strijelac koji i kada nema svoj šuterski dan, radi i gradi put prema pobjedi svoje momčadi. 

Jedan od glavnih kandidata za MVP igrača ABA lige, snažni i svestrani Božić je odgovorio na pitanja ostaje li u Zadru, kada se vraća na YouTube (na kojem je bio vrlo aktivan i praćen) i zašto se ne dolazi pozdraviti s navijačima nakon pobjeda i poraza Zadra na Višnjiku.

'Ostaje u Zadru, na YouTube se neću vratiti tako skoro, nije u planu, a navijačima mahnem. Nije sad da se grlim i ljubim sa svakim'.

Ostale zanimljivosti u kojima navijači u ulozi novinari koji rešetaju pitanjima zadarske košarkaše pogledaju u videu.