prava zvijezda

Vida stigao u Istanbul, na aerodromu su ga, uz više od 1000 navijača, dočekali i - policajci

02.01.2018 u 22:09

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac još je prošlog ljeta trebao napustiti kijevski Dynamo i pojačati redove turskog velikana, no pregovori su se zakomplicirali, prijelazni je rok završio, a Domagoj Vida ostao je u Ukrajini. Sve do danas, kad je i službeno predstavljen kao najnovije pojačanje Bešiktaša...

Stigao je Domagoj Vida (28) na istanbulski aerodrom i krenuo prema izlazu. Pratile su ga kamere klupske televizije dok je koračao hodnicima tražeći izlaz, a potom mu se pridružilo nekoliko policajaca i zaštitara. OK, hrvatski je reprezentativac velika faca, stigao je potpisati ugovor s Bešiktašem, ali da ga baš policija mora pratiti po aerodromu.

Jasno, svima koji nisu bili u Turskoj i osjetili tamošnju navijačku strast to nije normalno, ali... Bešiktaš ima vojsku od nekoliko milijuna navijača, dobrim djelom fanatika, a danas je njih oko 1000 odlučilo dočekati Domagoja Vidu! I da, policajci i zaštitari dobro su odradili svoj dio posla.

Autor: youtube

Sad je na Vidi da dogovori detalje ugovora jer u Bešiktaš stiže kao slobodan igrač, ugovor s Dynamom (u kojemu je bio kapetan!) istekao mu je s prvim danom 2018. godine.

  • +5
Hrvatski reprezentativac Domagoj Vida Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Domagoj Vida iz Osijeka je 2010. godine otišao u njemački Bayer Leverkusen za 2.4 milijuna eura, a samo godinu kasnije vratio se u Hrvatsku, Dinamo ga je dobio za dvostruko manje novca (1.3 milijuna eura). U 'modrom' dresu Vida je stasao te je u siječnju 2013. godine potpisao za imenjaka iz Kijeva za 4.5 milijuna eura. U Ukrajini se definitivno potvrdio kao jedan od najboljih braniča, standardni je član hrvatske reprezentacije za koju je odigrao baš sve utakmice kvalifikacija za SP u Rusiji. Koliko su ga cijenili u Kijevu govori i činjenica da je posljednje dvije sezone bio i kapetan Dynama.

Autor: youtube

Domagoj Vida bi s Bešiktašem trebao potpisati ugovor vrijedan pet milijuna eura, no tamošnji mediji već nagađaju kako bi ga klub već na ljeto mogao - prodati. Everton je već sada spreman ponuditi dvostruko, Milan je također jedan od zainteresiranih klubova, a navodno i Borussija Dortmund želi pojačati svoje obrambene redove.