IMPRESIVNO POSTIGNUĆE

Veznjak Manchester Cityja ispisao povijest Premiershipa; nikad nitko nije tako brzo došao do toga jubileja

29.09.2019 u 12:24

Bionic
Reading

Manchester City je pod Pepom Guardiolom srušio brojne rekorde, ali i sami igrači su zahvaljujući dobrim rezultatima momčadi ostvarili fantastična pojedinačna postignuća

'Građani' su zadnje dvije sezone engleski prvaci i to pod palicom Guardiole, a klub je u tom razdoblju mijenjao povijesne knjige rekorda Premiershipa.

No i sami igrači su ostvarivali pojedinačne uspjehe, a jedan fenomenalni dogodio se u subotu na utakmici protiv Evertona. Manchester City pobijedio je na gostovanju u Liverpoolu u susretu sedmog kola engleskog prvenstva, a veznjak David Silva stigao je do 200. pobjede u Premiershipu u svojoj 289. utakmici. Nitko nikada u povijesti elitnog razreda nije tako brzo ostvario taj pobjednički jubilej.

Podsjećamo, engleski prvak je dugo lomio, ali je na kraju uspio slomiti Everton osvojivši važna tri boda s kojima je smanjio zaostatak za vodećim Liverpoolom na pet bodova minusa.

'Građani' su u prvih šest kola ove sezone zabili 24 gola, što je najbolji učinak nakon 1955. godine kada je Wolverhampton u prvih šest utakmica zabio 25 pogodaka. Sjajnu napadačku formu momčad Pepa Guardiole je nastavila i na Goodison Parku s nova tri gola.

  • +4
Everton - Manchester City, 7. kolo Premiershipa, 2019/20. Izvor: EPA / Autor: NEIL HALL

City je poveo u 24. minuti golom Gabriela Jesusa na asistenciju Kevina De Bruynea. Everton je uzvratio u 33. minuti preko Dominica Calverta-Lewina i držao se do 71. minute kada je Riyad Mahrez sjajno pogodio iz slobodnog udarca. Pobjedu gostiju potvrdio je Raheem Sterling u 84. minuti.