OSVETA SUDACA

Vettelu ipak oduzeto treće mjesto na Velikoj nagradi Meksika!

31.10.2016 u 21:07

  • +7

Formula 1, Velika nagrada Meksika

Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Henry Romero

Bionic
Reading

Sapunica nakon Velike nagrade Meksika neslavno je završena za Sebastiana Vettela: treće mjesto koje mu je dodijeljeno nakon naknadne kazne Verstappenu ipak mu je oduzeto jer je i sam kažnjen zbog opasnog manevra u duelu s Danielom Ricciardom...

Kontroverzna završnica na meksičkoj F1 utrci morala se rješavati tek naknadno, a suci su na kraju Daniela Ricciarda proglasili trećeplasiranim i dodijelili mu 15 bodova.

Podsjetimo, Verstappen je bio taj koji je držao posljednje mjesto na postolju, ali napravio je pogrešku u završnici utrke i onda skratio stazu kako bi ostao ispred Sebastiana Vettela. Vozač Ferrarija urlao je i psovao kog god je stigao putem radio veze, ali Nizozemac ga nije htio propustiti, unatoč tome što je prekršio pravila.

U borbu se zatim uključio Ricciardo koji je napao Vettela, a ovaj ga je zadržao iza sebe pomicanjem za vrijeme kočenja, manevrom koji je upravo uoči Meksika zabranjen u Formuli 1.

Verstappen je na kraju prošao ciljem treći, Vettel četvrti, a Ricciardo peti, no to je bio tek početak sapunice. Prvo je Max dobio kaznu pet sekundi zbog skraćivanja kazne, a Sebastian je poslan na postolje uz Hamiltona i Rosberga.

Kad su svi već mislili da je to konačni poredak, Vettel je kažnjen zbog opasnog manevra s deset sekundi penalizacije i bačen na peto mjesto, iza Ricciarda koji je na kraju klasificiran treći, a Verstappen je pomaknut jedno mjesto unaprijed, na četvrto mjesto.

'Postolje nam je oduzela birokracija. Kazna je po mom mišljenju nepoštena i previše stroga,' izjavio je ljutiti ravnatelj Ferrarija Maurizio Arrivabene nakon raspleta.

Vettel je tako postao žrtva svojih psovki, jer je između ostalog putem radio veze poručio direktoru utrke Charlieju Whitingu da odj..., a ovaj mu se na kraju preko sudaca osvetio na pravi način...