FINCU ODBROJANI DANI

Vettel sve upropastio, ali Ferrari je odlučio žrtvovati Kimija Raikkonena

04.09.2018 u 16:34

Bionic
Reading

Nakon debakla na Velikoj nagradi Italije ove nedjelje Sebastian Vettel dalekih je 30 bodova udaljen od vodećeg Lewisa Hamiltona, a čini se da je nezadovoljni Ferrari nakon svega odlučio ne produžiti ugovor Kimiju Raikkonenu...

Ferrariju prijeti katastrofa ove sezone u Formuli 1. Naime, na titulu vozačkog prvaka čeka od daleke 2007. godine, a iako su ove sezone u Maranellu kreirali najbrži bolid u elitnom automobilističkom natjecanju, ponovo Lewis Hamilton grabi prema naslovu prvaka.

  • +11
Formula 1, VN Italije Izvor: Pixsell / Autor: XPB/Press Association/PIXSELL

Sebastian Vettel jednostavno je Britancu poklonio previše bodova ove sezone. Ako uzmemo u obzir samo gaf u Hockenheimu i nepotreban sudar na startu u Monzi, Nijemac je u ta dva incidenta izgubio 38 bodova, dok ih je Hamilton dobio 14 više nego što je trebao.

Imao je Vettel sudare i s Verstappenom u Kini te Bottasom u Francuskoj, a ne smijemo zaboraviti niti način na koji je upropastio utrku u Azerbajdžanu, ludim napadom pri kojem je oštetio gume te pao s vrha na četvrto mjesto.

Dakle, trebao je Seb uoči Singapura imati prednost u ukupnom poretku barem jednako veliku kakvu Hamilton trenutno ima. No, u Ferrariju se s njim još uvijek nemaju namjeru obračunati, barem ne do kraja 2019. godine kad mu ugovor istječe. Žrtva će ovaj put biti Kimi Raikkonen.

Naime, informacije koje dolaze iz Italije govore da je utrka u Monzi bila prekretnica u pregovorima s Fincem kojem neće biti produljen ugovor. Iskusni 38-godišnji veteran zapravo ga nije ni zaslužio, jer na pobjedu čeka više od pet godina, a kad je Vettel zabrljao u Hockenheimu i Monzi nije uspio otkinuti bodove Hamiltonu pa je šefovima dojadilo davati mu nove i nove prilike.

Iako se u jednom trenutku tijekom ljeta činilo da je Raikkonen bliže ostanku u momčadi, sada je opet mladi Charles Leclerc favorit za prelazak u Ferrari, a time će i pritisak na Vettela biti veći koji se u sličnoj situaciji nakon dolaska Daniela Ricciarda u Red Bull nije dobro snašao...