FERRARI SE PROBUDIO

Vettel odjednom prijetnja Hamiltonu i Rosbegu u Meksiku!

29.10.2016 u 12:38

Bionic
Reading

Sebastian Vettel ugodno je iznenadio najbržim krugom viđenim na prvim slobodnim treninzima u petak uoči Velike nagrade Meksika...

Ferrari se ove sezone muči i nije zabilježio niti jednu pobjedu, no Sebastian Vettel dao je navijačima barem malu nadu ovog petka u Mexico Cityju. Naime, njemački 29-godišnji vozač iznenađujuće se najbolje snašao na supermekanim gumama na popodnevnom slobodnom treningu, a njegov krug 1:19.790 nitko nije uspio nadmašiti.

'Naša brzina je realna, nadajmo se da će tako biti i na kvalifikacijama,' izjavio je Sebastian Vettel nakon odličnog kruga.

Ipak, Lewis Hamilton zaostao je samo četiri tisućinke za Vettelovim Ferrarijem i bit će glavni favorit za pobjedu u nedjelju, jer Mercedes definitivno može još brže, samo je pitanje koliko. Nico Rosberg se pak morao zadovoljiti trećim mjestom s četiri desetinke zaostatka, a odmah iza njega bio je Kimi Raikkonen u drugom Ferrariju.


Vozači Red Bulla Daniel Ricciardo i Max Verstappen malokoga su impresionirali petim i sedmim mjestom, a između njih se ugurao Nico Hülkenberg za Force Indiju, dok su među deset još bili Bottas, Sainz i Alonso.

Ranije je vožen prvi slobodni trening na kojem je Lewis Hamilton bio najbrži s krugom 1:20.914, no s prednošću od tek jedne desetinke u odnosu na Vettela i Raikkonena pa se u ovom trenutku čini da je brzina Ferrarija zaista opasnost za Mercedes ovog vikenda.


Kvalifikacije su na rasporedu u 20 sati.