IDILA RED BULLA

Vettel: Newey je briljantan, sjajno je raditi s njim!

27.12.2012 u 12:36

Bionic
Reading

Sebastian Vettel iznimno je zadovoljan ekipom koju ima oko sebe u Red Bullu, a posebno genijalnim dizajnerom Adrianom Neweyjem.

Najmlađi trostruki F1 prvak u 2012. godini ponovo je s Red Bullom došao do pojedinačne i konstruktorske krune. Itekako je svjestan da to ne bi bilo moguće da ekipa nije odradila fantastičan posao pri izradi bolida, kao i tijekom samih utrka. Naravno, najveće zasluge idu dizajneru Adrianu Neweyju, čovjeku koji je stvorio nepobjedivi RB bolid.

'Moraš biti sretan unutar ekipe i ključno je imati konkurentan bolid. Trenutno imam oboje. To je ono u čemu je Adrian tako briljantan. Daje mi vjeru i dizajnira najbolje bolide. Fenomenalno je iskustvo raditi s njim. A mislim da možemo biti još i bolji,' izjavio je Sebastian Vettel za Sporting Life.

'Sjajno je raditi s ekipom Red Bulla. Ne želim cijeli život provesti u Formuli 1 i utrkivanju, ali trenutno uživam u tome. I dok god mi budu nudili posao, nastavit ću raditi. U ovoj ekipi ego i politiku svodimo na minimum i pokušavamo ne pokazivati prstom jedni na druge. Potičemo kreativnost, a naši rezultati pokazuju da se to isplati,' dodao je Adrian Newey.

Red Bull će i u 2013. godini biti glavni favorit za titulu prvaka, zbog minimalnih promjena pravila u odnosu na prethodnu sezonu.