NIJE 'MACAN'

'Vettel je dokaz da i žena može uspješno voziti u F1!'

04.06.2013 u 10:02

Bionic
Reading

Williamsova test vozačica Susie Wolff smatra da nije potrebno snažno muško tijelo da bi netko uspio u Formuli 1, a za primjer uzima Sebastiana Vettela

Podsjetimo, već duže vrijeme djevojke neuspješno pokušavaju ponovno ući u elitno automobilističko natjecanje, u kojem ih se dosad pet okušalo u prošlosti, s tim da je značajan trag ostvarila samo Lella Lombardi, koja je sedamdesetih čak uspjela ostvariti jedan plasman među osvajačima bodova.

Posljednjih godina pričalo se o dolasku Danice Patrick u F1, Natascha Gachnang je bila kandidat, kao i Maria de Vilotta sve do teške nesreće u kojoj je izgubila oko. Trenutno prvi favorit za ulazak u sport je Williamsova test vozačica, 30-godišnja Susie Wolff, koja ipak još nije dobila priliku okušati se u petak na slobodnim treninzima, a kamoli u utrci, no vjeruje da ima svoje adute i da bi njezino vrijeme moglo doći.

'Pogledajte Sebastiana Vettela. Vidite li velikog, mišićavog tipa?', kaže Susie koja smatra da fizička snaga nije uvjet za uspjeh u automobilizmu.

'Znam da žene imaju 30 posto manje mišića od muškaraca. No ja se bavim kartingom od malih nogu i iz godine u godinu moje je tijelo sve snažnije, i to na pravim mjestima,' tvrdi Britanka koja je sedam sezona vozila u njemačkom DTM-u, uz sedmo mjesto kao najbolji plasman u utrkama.