SVI NA RUKOMET

Veselin Vujović: Privilegija je u momčadi imati igrača kao što je Igor Vori

06.09.2016 u 14:26

Bionic
Reading

Nova klupska rukometna sezona za momčad PPD Zagreba počinje ovog tjedna utakmicom SEHA lige protiv Nexea. Trener 'zagrebaša' Veselin Vujović otvoreno je progovorio o svim izazovima koji su pred njegovom momčadi

S Veselinom Vujovićem ne može biti dosadno, trener rukometaša PPD Zagreba stigao je nasmiješen, no teme o kojima se govorilo nisu baš iz 'lake kategorije'. Iza njega i većine njegovih igrača naporna je sezona koja gotovo da i nije imala stanku - čim su završile klupske obveze na rasporedu su bile kvalifikacije za Olimpijske igre, pa i sam nastup na njima. Vujo je u Rio de Janeiru bio kao slovenski izbornik, a dobar dio igrača PPD Zagreba igrao je za Hrvatsku, Sloveniju... Vremena za odmor baš i nije bilo.

'Kakav odmor?! Ja sam psihički i fizički već sad umoran', ispalio je Vujović uz osmijeh i nastavio:
'A čeka nas teška i naporna godina. Da me sad pitate, nisam baš optimist...'

Zvuči poprilično depresivno, a sezona tek počinje.
'Momčad još nije u pravoj formi, ima dosta novih igrača, puno ih je bilo s reprezentacijama i nemamo baš previše zajedničkih treninga. Momčad se ne može samo tako uigrati, a imamo i problema s ozljedama', nabrajao je Vujović. Na početku sezone morat će bez Luke Šebetića i Domagoja Pavlovića, izuzetno važnih igrača prošle sezone, od kojih se očekuje da sada budu nositelji igre 'zagrebaša'.

'Šebetić ima još dva tjedna oporavka, tako su preporučili liječnici. Vidjet ćemo kako će se osjećati, znam sigurno da sam neće ništa riskirati. Pavlovića nema do siječnja sljedeće godine, on će nam jako nedostajati, ali tako to ide nakon operacije', pojasnio je Vujović i dodao kako kapetan Zlatko Horvat ima manjih problema sa skočnim zglobom.

Vujović bez obzira na brojne probleme ima recept kako igrati u prvim utakmicama.
'U svaku moramo ući maksimalno ozbiljno, sve nedostatke ćemo morati nadoknaditi srcem, voljom, željom na terenu. Puno je posla, a jako malo vremena, pa ćemo se uigravati kroz utakmice. Trebat će nam i puno samopouzdanja, a to dolazi s pobjedama', otkrio je Veselin Vujović, pa se još malo požalio:
'Problem je i to što ćemo SEHA ligu većinom igrati kao gosti ili na neutralnom terenu. Protiv Veszprema ćemo igrati u Varaždinu! Pa doći će više Mađara nego naših navijača, to bi mogao biti veliki problem.Uz to, SEHA liga je definitivno najjača u Europi, trebat će nam puno sreće i snage da izborimo Final Four. Pogledajte samo te klubove - Veszprem, Vardar, Celje, Brest, Metalurg... Svi su i u Ligi prvaka, čeka nas puno jakih utakmica. Ali barem će navijači uživati u dobrom rukometu jer od deset momčadi SEHA lige čak ih šest igra u Ligi prvaka!'

Momčad PPD Zagreba ovog se ljeta pojačala, uz trojicu slovenskih reprezentativaca (golman Skok, lijevo krilo Cingesar te desni vanjski Miklavčič), vratio se i ljubimac zagrebačke publike Igor Vori
'Znate što, privilegija je u momčadi imati igrača kao što je Igor Vori. Veliki je to dobitak za nas. I ostali su dovedeni jer zaslužuju nositi dres PPD Zagreba. Sad je na njima da opravdaju ukazano povjerenje', zaključio je trener 'zagrebaša' Veselin Vujović.