BRŽE, VIŠE, JAČE

Veliko atletsko školsko natjecanje kreće u Varaždinu

30.04.2013 u 19:42

Bionic
Reading

U ponedjeljak 6. svibnja na stadionu SC Sloboda započet će prvo natjecanje u sklopu atletske Erste Plave lige u kojem će se varaždinski osnovnoškolci u sedam disciplina boriti za nastup na velikom finalu 3. rujna na stadionu Mladosti u Zagrebu, u okviru najvećeg hrvatskog atletskog mitinga – Hanžekovićeva memorijala

Varaždin je prva postaja jedinstvenog atletskog dječjeg natjecanja koje će u idućih 30 dana sučeliti učenike i učenice od 3. do 7. razreda osnovne škole i to u najvećim hrvatskim gradovima – Varaždinu, Puli, Rijeci, Zadru, Osijeku, Splitu te Zagrebu. Prijavljeni natjecatelji vlastitu snagu i sposobnosti testirat će u atletskim disciplinama trčanja na 60 i 300m, zatim skok u vis i skok u dalj, bacanje kugle (2kg i 3kg) te vortex.

Inicijator i organizator natjecanja, za koje je najavljeno kako će u svojoj debitantskoj godini kroz sedam hrvatskih gradova, privući približno 5000 mladih natjecatelja i natjecateljki, je Hrvatski atletski savez u okviru atletskog mitinga Borisa Hanžekovića, a u suradnji s generalnim s generalnim sponzorom Erste & Steiermarkische Bank d.d. i Erste Plavi mirovinskim fondovima.

Erste Plava liga održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta koje je na taj način prepoznalo ovaj projekt kao važnu inicijativu za razvoj natjecateljskog duha i brige o zdravlju kod mladih, kao i razvoj hrvatske atletike. Uz to, vrijednost i značaj ovog projekta od prvog dana prepoznale su i podržale najuspješnije hrvatske atletičarke Blanka Vlašić i Sandra Perković, te najveća hrvatska atletska nada Ivan Horvat, a nedavno se ambasadorima pridružila i najbolja hrvatska maratonka Lisa Stublić.

Ova poznata i u svijetu priznata atletska imena, koja su se okitila i najsjajnijim medaljama na najprestižnijim svjetskim natjecanjima svojim podupiranjem projekta, potvrđuju kvalitetu organizacije, ali i žele naglasiti važnost bavljenja sportom za djecu već od osnovnoškolske razine i na taj su način uputili najbolji mogući poziv svim osnovnoškolcima da se odazovu i prijave na natjecanje, te okušaju u njima najdražim atletskim disciplinama jer tko zna, možda netko od njih postane nova hrvatska atletska zvijezda.