MARATON

Veliki uspjeh hrvatske atletičarke; trijumf u San Sebastianu

30.11.2015 u 12:52

Bionic
Reading

Hrvatska atletičarka Matea Matošević pobijedila je u maratonskoj utrci održanoj u nedjelju u San Sebastianu na sjeveru Španjolske

Dvadesetpetogodišnja članica Atletskog kluba "Agram" i studentica na Pravnom fakultetu u Zagrebu istrčala je stazu od 42 kilometara i 195 metara za 2 sata 45 minuta i 25 sekundi što je za 30 sekundi slabije od njenog osobnog rekorda.

Matošević je pobijedila ispred Britanke Hannah Oldroid, koja je na cilj došla nakon 2 sata i 54 minute, te Španjolke Neree Arregui s pet sekundi slabijim vremenom.

Unatoč pobjedi Matea nije uspjela ispuniti olimpijsku normu za nastup na OI u Rio de Janeiru koja iznosi 2:42:00, ali za nju još ima vremena jer joj je ovo bio tek drugi maraton u životu.

'Uvjeren sam da će Matea, kojoj su do do diplome na Pravnom fakultetu ostala još samo dva ispita, svoje fakultetske obveze završiti do kraja godine kako bi se potpuno mogla posvetiti ispunjenju olimpijske norme. Za to će imati prigodu u veljači 2016. u Sevilli te u travnju na maratonu u Beču', kazao je za Hinu Matein trener Mladen Katalenić koji je i izbornik Hrvatskog atletskog saveza.