ZADNJI ATOM SNAGE

Veliki rezultat! Maratonka Lisa Nemec četvrta u Zürichu

16.08.2014 u 12:01

  • +3

EP u atletici u Zurichu, maraton

Izvor: Reuters / Autor: Phil Noble

Bionic
Reading

Petog dana Europskog prvenstva u atletici, u prijepodnevnom terminu, na rasporedu je bila ženska utrka maratona, a naša Lisa Nemec (nekada Stublić) završila je kao četvrta

Najbolja hrvatska dugoprugašica s velikim ambicijama je stigla u Zürich te je opravdala očekivanja jer, je otrčala sjajnu utrku. Ipak, ostaje mala žal za medaljom, jer je naša maratonka bila korak do postolja. Njezino vrijeme nakon 42,195 kilometara bilo je 2:28:36.

Zlato je osvojila Francuskinja Christelle Daunay s 2:25:14, srebrbno odličje pripalo je Talijanki Valeriji Straneo s 2:25:27, a bronca Portugalki Jessici Augusto s 2:25:41.

Što se tiče same utrke koja je bila dosta zahtjevna, zbog dosta uspona, ali i kišovitog vremena, naša maratonka je od početnih kilometara bila u vodećoj skupini koja je brojila desetak djevojki.

Kako je vrijeme prolazio, neke su gubile korak, ali ne i Lisa koja je na prolazima 5, 10, 15 i 20 kilometara bila u vremenu prve, a nerijetko je i predvodila kolonu.

No u drugoj polovici, poslije 20 kilometra, odvojile su se Francuskinja Daunay, Talijanka Straneo i Turkinja Abeylegesse, a hrvatska atletičarkas je sve teže pratila njihov tempo.

Uskoro je Portugalka Augusto prestigla našu predstavnicu koja je pala na petu poziciju, a zatim su njih dvije nadmašile do tada trećeplasiranu Turkinju. Na kraju je Portugalka otrčala do bronce, a Nemec je bila četvrta.

Veliki uspjeh hrvatske atletike.