KAPETAN NA PREKRETNICI

Veliki preokret: Darijo Srna ostaje u reprezentaciji?

26.06.2016 u 15:57

  • +39

EURO 2016., Hrvatska - Portugal

Izvor: Reuters / Autor: Charles Platiau

Bionic
Reading

Hrvatska priča na nogometnom Euru u Francuskoj je završila, okreće se novi list i kreće prema novom cilju - mundijalu u Rusiji za dva ljeta

Sve ste vidjeli, čuli, pročitali... Hrvatska je sasvim 'uškopila' Portugal u osmini finala EP-a tijekom 116 minuta i onda iz brze kontre pala i ostala u suzama. Plakali su gotovo svi, a možda najemotivniji je bio kapetan Darijo Srna koji je najavio da nakon ovog natjecanja napušta reprezentaciju.

No, tijekom odlaznog izlaganja u Francuskoj izbornik Ante Čačić je rekao:

'Nikada Srna nije igrao bolji nogomet, ni Modrić, ni Rakitić, ni Perišić... Ponosno idemo kući jer smo dostojno predstavljali svoju zemlju. Zapamtite, oni su izašli iz sjene vatrenih. Kada je Hrvatska na ovako visokoj razini igrala četiri utakmice?' I da, Srna se neće oprostiti dok sam god ja u ovoj reprezentaciji,' najavio je Ante Čačić.

Vrlo vjerojatno će Čačić dobiti priliku i u idućem mandatu, a jedan od prvih poteza bit će mu nagovaranje kapetana na još jedan ciklus. Darijo se uoči natjecanja činio odlučan u namjeri da se oprosti, no ova izjava donosi mogućnost preokreta. Ishod valja pričekati, sve bi trebalo biti jasnije do početka novih kvalifikacija.