skandal u švedskoj

Veliki derbi otkazan zbog sumnji u namještanje!

18.05.2017 u 19:16

Bionic
Reading

IFK Göteborg i AIK trebali su danas (četvrtak, 18. svibnja) igrati jedan od najvećih derbija švedskog prvenstva. No, čelnici Nogometnog saveza Švedske otkazali su utakmicu zbog navodnog pokušaja da se rezultat derbija namjesti...

Švedski nogomet potresa velika afera nakon što je otkazan današnji veliki derbi Göteborga i AIK-a.

'Ovo je ozbiljan napad na švedski nogomet', rekao je glavni tajnik Švedskog nogometnog saveza Hakan Sjöstrand i napomenuo:

'Nikada, nikada nećemo dozvoliti da se tako nešto dogodi!'

Utakmica 9. kola nacionalnog prvenstva otkazana je nakon dojave kako je najmanje jednom od igrača AIK-a ponuđena velika svota novca kako bi 'pogurao' da njegov AIK izgubi... Naime, jedan od igrača AIK-a prijavio je tu nemoralnu ponudu čelnicima kluba koji su odmah alarmirali Savez i policiju, a utakmica je ekspresno - odgođena.

U isto je vrijeme pokrenuta opsežna istraga, sada je sve u rukama policije.

'Utakmice moraju biti sigurne i moraju se odlučivati na sportskim terenima. Prema informacijama koje u ovom trenutku imamo, ne možemo jamčiti da će se utakmica između IFK-a i AIK-a odlučivati na terenu', pojasnili su čelnici Saveza odluku o odgodi.

IFK Göteborg 18 puta je osvajao švedsko prvenstvo, dok je AIK isto učinio 12 puta. Ove sezone ovim švedskim velikanima baš i ne ide, Göteborg je tek 11. od ukupno 16 klubova, nakon osam kola ima tek 11 bodova, dok je AIK nešto uspješniji, osvojio je 14 bodova i drži šesto mjesto...