MAXTV DERBI TJEDNA

Velika utakmica na Rujevici; statistika debelo na strani domaćina; evo što kažu sami akteri

07.12.2018 u 16:50

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke dočekuju Lokomotivu (Stadion HNK Rijeka, 15 sati, Arenasport 3) u derbiju 17. kola Hrvatski Telekom Prve lige

Rijeka i Lokomotiva odigrat će tako drugu utakmicu unutar četiri dana nakon što su riječki nogometaši u utorak slavili u četvrtfinalu Kupa Hrvatske (2:1).

Rijeka u prvenstvenu ima impresivan niz od devet pobjeda protiv Lokomotive, isto tako novi trener Igor Bišćan neporažen je od kada je preuzeo trenersku palicu od Matjaža Keka pa je cilj jasan - novim slavljem zaključiti 2018. godinu na Rujevici.

'Bit će jako zahtjevna utakmica što smo se mogli uvjeriti već ovog tjedna. Lokomotiva je ispred nas na tablici, igrala je jako dobro dosad i postizala dobre rezultate. Morat ćemo biti bolji nego u utorak ako želimo upisati tri boda. Prilika je da pred svojim navijačima nastavimo pozitivan niz i da polusezonu na najbolji način privedemo kraju', ustvrdio je Igor Bišćan za službenu stranicu kluba.

MAXTV DERBI TJEDNA: Uživajte u omiljenom sportskom sadržaju u HD kvaliteti slike na MAXtv-u. Aktivirajte sportski paket ili saznajte više informacija o MAXtv-u.

  • +15
NK Lokomotiva - NK Rijeka, utakmica četvrtfinala Kupa Hrvatske Izvor: Cropix / Autor: Bruno Konjevic / CROPIX

Momčilo Raspopović odigrao je 90 minuta u utorak u pobjedi Rijeke u Kupu.

'Dolazi nam poznat protivnik, imali smo priliku igrati u Kupu i vidjeti dobre i loše strane. nadam se istom ishodu na Rujevici kao i u Kupu u Zagrebu', poručio je je Raspopović.

Izvor: Društvene mreže

A što kažu na Kajzerici?

'Naravno da smo iznimno motivirani pred utakmicu na Rujevici. No ništa više nego što smo bili u utorak. U utorak je igrač manje presudio jer smo prvo poluvrijeme bili bolja momčad na terenu', izjavio je kapetan Fran Karačić. 'Sigurno će biti čvrsta i zanimljiva utakmica. Dati ćemo sve od sebe kao i uvijek. Idemo na pobjedu jer nam je to direktna borba za drugu poziciju na tablici', dodao je.

Sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Izvor: Društvene mreže

Lokomotiva i Rijeka imaju po 30 bodova, ali su 'lokosi' ispred, na drugom mjestu, zbog gol razlike.

'Gostovanje na Rujevici baš nam dolazi u nezgodnom trenutku. Ali, vjerujem u zajedništvo i karakter ove momčadi, moramo razmišljati samo o tome kako smo apsolutno nadigrali Rijeku u prvih 45 minuta Kupa, do Uzunijeva isključenja! Spremit ćemo se najbolje što znamo i moramo smoći snage kako bismo jesen okončali pozitivno, da ne kompromitiramo sve ono dobro što smo napravili u ovih nekoliko mjeseci', jasan je bio trener Goran Tomić.