dijeli lekcije

Predsjednik Uefe prvo pohvalio Hrvatsku, Modrića i Mandžu, a onda se dotakao - Thompsona

07.12.2018 u 10:46

Bionic
Reading

Slovenac Aleksander Čeferin, inače predsjednik Uefe, gostovao je na ljubljanskom Fakultetu političkih znanosti. U razgovoru sa studentima se, među ostalim, osvrnuo i na hrvatsku nogometnu reprezentaciju

Na samom početku je Aleksander Čeferin neke hrvatske reprezentativce uzeo kao pozitivan primjer, posebice u odnosu na slovenske nogometaše.

'Slovenskim igračima nedostaje malo više ponosa kada igraju za reprezentaciju. Pogledajte Luku Modrića i Marija Mandžukića kod Hrvatske. Ne moraju igrati za reprezentaciju, ali su ponosni što to rade', istaknuo je Čeferin.

Pitali su Čeferina potom što misli o nastupu Marka Perkovića Thompsona na dočeku hrvatske reprezentacije nakon osvojenog srebra na SP-u u Rusiji, a Slovenac je odlučio malo 'dijeliti lekcije'.

  • +74
Hrvatska slavi srebro! Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

'Hrvati su posebni. Patriotizam ih vodi do uspjeha, ali taj patriotizam lako preraste u nacionalizam što je pogreška', rekao je Čeferin i nastavio:

'Znamo svi za incident Josipa Šimunića koji je vikao ‘Za dom spremni’ i tako završio karijeru jer mu je bilo zabranjeno da igra na Svjetskom prvenstvu. Neki bi trebali shvatiti da su uzor mladima i da bi se kao takvi morali uzorno ponašati...'

  • +36
Najbolje fotografije dočeka Vatrenih Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL