sportske igre mladih

Velika Turneja radosti Sportskih igara mladih u Čazmi iznjedrila pobjednike u graničaru i atletici

02.04.2019 u 22:00

Bionic
Reading

Veliko sportsko-edukativno događanje Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih održalo se na Trgu Čazmanskog kaptola u sklopu programa 44. Supermaratona Zagreb- Čazma

Program je započeo zajedničkim paljenjem plamena Turneje radosti koji su upalili Dinko Pirak, gradonačelnik Čazme, Ivan Beljan, član županijske skupštine te Tihana Butorac i Tomislav Gudić iz Plazma Sportskih igara mladih. Baklju je do cilja donijela Hana Kroužil, mlada ambasadorica Plazma Sportskih igara mladih u pratnji najmlađih čazmanskih sportaša.

Gospodin Pirak istaknuo je važnost sportskih aktivnosti primarno za djecu i mlade.

'Sretni smo što je Turneja radosti ove godine obogatila program Čazmanskog supermaratona. Djeci i mladima želimo omogućiti što više bavljenja sportom.'

U sportskom dijelu programa sudjelovala su djeca iz osnovnih škola s područja Čazme i okolice koja su se natjecala u napetim turnirima u graničaru i utrci na 60 metara.

Pobjednici su se plasirali su se na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati u krajem lipnja, a gdje će u četiri dana imati priliku besplatno uživati u čarima Savudrije i druženju s klincima iz cijele Hrvatske.

U graničaru na državnu završnicu su se plasirale ekipe Terminatori i Žestoki. Pobjednici finalnih turnira, sudjelovati će na Međudržavnoj završnici gdje će odmjeriti snage sa djecom iz Bosne i Hercegovine i Srbije u Splitu u kolovozu.

Osim sportskog dijela natjecanja djecu i građane dočekala su mnogobrojna iznenađenja te edukativne aktivnosti u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

  • +13
Sportske igre mladih 2018. završnica Izvor: Promo fotografije / Autor: promo fotografije

Sve okupljene čekala je okrijepa u Coca-Cola Cup corneru, izbor za najboljeg sportaša Hrvatske, te HPB i Hrvatska pošta korneri. Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova: Coca-Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, HPB turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika.

Ove su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika. U 2018. godini organizirale su sportska natjecanja u više od 220 gradova i mjesta u regiji i okupili više od 170.000 sudionika. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u 23 godine osjetile što su to sport, druženje i zabava.

Sve najbolje od Sportskih igara mladih možete pratiti na Facebook eventu: https://www.facebook.com/events/387370602101690/?ti=cl “Sportske igre mladih”: https://www.facebook.com/sportske.igre.mladih/ i instagramu: igremladih_hr: https://www.instagram.com/igremladih_hr/ i