žrtava je sve više

Velika tuga u obitelji Pepa Guardiole; majka slavnog trenera preminula nakon što je zaražena koronavirusom

06.04.2020 u 16:34

Bionic
Reading

Majka trenera Manchester Cityja Pepa Guardiole, Dolors Sala Carrio, je preminula nakon što je zaražena koronavirusom

Pep Guardiola je pogođen velikom tragedijom za koju je odgovoran koronavirus. Majka trenera Manchester Cityja je preminula nakon što je zaražena koronavirusom, javio je klub na službenim stranicama.

'Obitelj Manchester Cityja je slomljena nakon vijesti o smrti Pepove majke Dolors Sala Carrio u Manresi u Barceloni nakon što je zaražena koronavirusom. Imala je 82 godine. Svi u klubu izražavaju najdublju sućut u ovim teškim trenucima za Pepa, njegovu obitelji i njihove prijatelje', stoji u priopćenju Cityja.

U Španjolskoj je epidemija koronavirusa već odnijela 13.055 života, a samo u protekla 24 sata je preminulo 637 odoba. U cijeloj zemlji je više od 135.000 zaraženih, a gotovo 60.000 je u bolnicama. Oko 40.000 je uspjelo ozdraviti, a od početka krize je skoro 7.000 ljudi trebalo intenzivnu njegu.

I prije ove tragične vijesti Guardiola se i sam uključio u borbu protiv koronavirusa. Slavni trener je donirao milijun eura za nabavu medicinske opreme fondaciji Angel Soler Daniel i Medicinskom fakultetu u Barceloni. Spomenuta fondacija je prije njegove donacije skupila 33.000 eura u tri dana.