totalni šok

Velika sramota Real Madrida; trećeligaš s igračem manje srušio 'kraljeve' i izbacio ih iz kupa na krilima svojeg 41-godišnjeg vratata

21.01.2021 u 00:01

Bionic
Reading

Alcoyano je s 2:1 pobijedio Real Madrid i izbacio ga iz Kupa kralja

Real Madrid je u šesnaestini finala Kupa kralja šokantno izgubio 2:1 od trećeligaša Alcoyana i to nakon što je domaćin preokrenuo rezultat. Zinedine Zidane je na teren izveo rezervnu postavu i činilo se kako će to biti dovoljno za prolaz protiv trećeligaša.

Sve je dobro krenulo za 'kraljeve' koji su dominirali dobar dio utakmice, a u 45. minuti i poveli preko Militaoa koji zabija nakon kornera. Real je nastavio dominirati, ali nisu mogli zabiti 41-godišnjem golmanu domaćeg sastava Jose Juanu Figuerasu koji je skupio čak 10 obrana, a onda je uslijedila kazna. Iz prvog ozbiljnog pokušaja Alcoyano je zabio.

U 80. minuti Solbes je ostao sasvim sam na drugoj stativi i zabio za 1:1 i tako osigurao produžetke svojoj ekipi. Da im bude još i teže pobrinuo se Lopez koji je u produžecima dobio dva žuta kartona i od 109. minuta domaćin igra s igračem manje. Zidane je u igru u međuvremenu poslao Asensija, Hazarda i Kroosa, ali ni oni nisu uspjeli promijeniti stanje na semaforu. Luka Modrić nije ulazio u igru, a kad nema hrvatskog kapetana, nema ni slavlja.

Alcoyano je za 2:1 i veliko slavlje zabio iz kontre u 115. minuti, a osim očajne obrane, nije se proslavio ni debitant na golu Andrej Lunin. Diakite je ubacio na peterac, Lunin očajno reagirao i ostavio Casanovi da zabije za 2:1 i propisno osramoti 'kraljevki klub'.