U OČEKIVANJU NOVIH MEDALJA

Velika fešta akrobatskog rock 'n' rolla u Hrvatskoj

12.05.2010 u 15:04

Bionic
Reading

U Svetom Martinu na Muri, točnije tamošnjem Spa & Golf Resortu, sredinom svibnja bit će održan Svjetski i Europski Kup u akrobatskom rock 'n' rollu. Očekuje se dolazak 500 natjecatelja i čak 1.000 navijača

Ako je netko pomislio da je akrobatski rock 'n' roll šala od sporta, jako se prevario. Čelni ljudi mnogih sportova bili bi jako sretni kad bi znali da će na neko od njihovih natjecanja doći 500 natjecatelja i najmanje 1.000 navijača. Upravo je to najava za Svjetski i Europski Kup u akrobatskom rock 'n' rollu koji će biti održan 15. svibnja u Spa & Golf Resortu Sveti Martin pored Čakovca.

Organizator natjecanja je Akrobatski rock 'n' roll klub Vega, uz verifikaciju Svjetske konfederacije tog sporta (WRRC). Do sada je potvrđen dolazak natjecatelja iz Rusije, Norveške, Nizozemske, Češke, Slovačke, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Njemačke, Mađarske, Italije, Austrije, Poljske, Švicarske, Francuske i Ukrajine.

Natjecanje tako visokog ranga unaprijed zahtijeva jamstva u organizacijsko-tehničkom smislu, pa je već sada poznato da će dvorana u kojoj će se održavati natjecanja biti opremljena raskošnom scenografijom i rasvjetom te plesnim podije, upotpunjenim s čak dvama velikim video zidovima.

Inače, Hrvatska trenutačno broji preko 1.000 plesača akrobatskog rock 'n' rolla, a najbolji se nalaze u Top 10 na svijetu svih natjecateljskih kategorija. Prošlogodišnje zlato na Svjetskom i Europskom prvenstvu te brojne medalje na Svjetskim i europskim kupovima stavlja Hrvatsku u sam svjetski vrh. Stoga su i očekivanja u natjecateljskom smislu itekako velika.